Občas nějaký skeptik pronese, že inteligentní stroje nemohou přinést nic dobrého. Teď to skoro vypadá, jako by to byla pravda.

Občas nějaký skeptik pronese, že inteligentní stroje nemohou přinést nic dobrého. Teď to skoro vypadá, jako by to byla pravda.
Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.