Štítek: Kuchyně

INZERCE: Zavařujte jednoduše s Thermomixem

Přichází čas, kdy začíná dozrávat první ovoce. Teď to jsou jahody, červenají se třešně, brzy přijdou maliny a další sladké potěšení ze zahrádky. A jestli bude úroda bohatá, bude potřeba ovoce nějak zpracovat – udělat šťávu, marmeládu, nebo jen zavařit.

INZERCE: Olivové oleje Terra Creta

Extra panenské olivové oleje Terra Creta k nám putují až z Řecka. V poslední době si získávají stále větší popularitu i u nás. Po celém světě se jedná o nejvíc oceňovaný olivový olej. Až ho vyzkoušíte, určitě pochopíte proč.

INZERCE: Kde si pořídit novou kuchyň v Brně

Plánujete si pořídit novou kuchyň? A už máte vybráno? Když zařizujete novou kuchyň, nebývá to zrovna malá investice. A taky to není zrovna častá záležitost. Kolikrát v životě ještě budete zařizovat kuchyň? Proto je potřeba si to dobře rozmyslet. Musíte zvážit spoustu otázek – jaký styl kuchyně se vám líbí, do jaké barvy ji chcete ladit, jaké spotřebiče v ní chcete mít, na co se zaměřit v kvalitě, kde ji pořídit, aby byla kvalitní a nevyprázdnila vám účet. Je toho spoustu.

INZERCE: Otevřená kuchyně? Řekneme vám, proč ano

Kuchyně řešené například v otevřeném prostoru například do L a s ostrůvkem uprostřed zažívají v posledních letech doslova boom. Do běžného bytu se vám nic takového asi nevejde, a tak můžete jen marně snít, ale pokud zařizujete kuchyni v domě, kde máte více prostoru, nic vám nebrání si tam takový ostrůvek pořídit. A proč jsou vlastně ty ostrůvky tolik populární?

Lucie Dvořáková z blogu Chez Lucie: Vše to začalo v kuchyni u notebooku zaprášeného moukou

Někteří si hodují v jezení jídla, někdo naopak v psaní o něm. Přesným příkladem je česká foodblogerka, která na svém blogu zveřejňuje ty nejlepší a nejchutnější recepty, které opravdu stojí za to! Řeč je o Chez Lucii nebo-li Lucii Dvořákové, milovnici dobrého jídla a věrné bloggerce srdcem i duší.

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Roman Vaněk: Jídlo mě zajímalo a bavilo odjakživa, ale přišel jsem na to až po 18 letech zahraničního obchodu

Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.

Vytiskněte si oběd

S Foodini ušetříte spoustu času. Místo přípravy jídla se tak budete moci jít dívat na televizi nebo nějak jinak úspěšně prokrastinovat. Tahle 3D tiskárna jídla vám k tomu dá dokonalou příležitost.

10 technologií minulého týdne, o kterých byste měli vědět

Ne všechny technologie zcela mění způsob, jakým myslíme a žijeme. Někdy se prostě jen ty nejlepší z nejlepších integrují do našeho každodenního života. A kde v našich domovech takové moderní technologie nejvíce postrádáme? V kuchyni samozřejmě. Tři vychytávky z technologií, které byly představeny během minulého týdne, jsou určené přímo pro tu místnost, kterou zbožňují všichni milovníci jídla. Pojďme se teď podívat na rychlý souhrn deseti gadgetů, o kterých prostě musíte slyšet.

Nahoru