Už přes 6 let funguje projekt Petra Fridricha, který nese název Výtopna. První restauraci vybudoval v Brně, dnes už fungují další dvě v Praze. Celkem se u stolů tří českých provozoven vystřídalo…

Už přes 6 let funguje projekt Petra Fridricha, který nese název Výtopna. První restauraci vybudoval v Brně, dnes už fungují další dvě v Praze. Celkem se u stolů tří českých provozoven vystřídalo…
Gastrotechnologický start-up Storyous výrazným způsobem posílil svojí pozici na polském trhu. Podařilo se mu navázat partnerství s největším distributorem pokladen NOVITUS a společně vytvořit nový produkt pro polské restauratéry. Kombinovaná gastronomická pokladna s dotykovým systémem Storyous se takřka okamžitě stala bestsellerem, nabízí ji ¾ všech distributorů pokladen v Polsku. Jen v průběhu června Storyous prodal polským podnikům stovku licencí. Pomáhá jak blížící se novela zákona, která část obchodníků opět donutí vyměnit jejich pokladny, tak renomé, které si při zavádění EET Storyous vydobyl na českém trhu.
Znáte ho z televizních i počítačových obrazovek. Pomáhal a stále pomáhá společně se Zdeňkem Pohlreichem zkultivovat českou gastronomii v televizním pořadu Ano, šéfe! Ukázal Čechům, co skutečně jí. A donutil je konečně zkoumat i kvalitu potravin. Jeho internetové Peklo na talíři trhalo rekordy na Streamu a získalo za to zcela po právu Křišťálovou Lupu. Kromě natáčení a vaření také přednáší, školí a věnuje se psaní knih – jak jinak než o vaření. To je ve zkratce pan Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinářského institutu.
Víťu jsem poznal na pražské BarCampu, který se konal loni. Prezentoval zde svůj projekt Vařím pro Tebe. Startovat by měl letos v lednu. A o čem to bude? No přece o vaření. O vaření pro tebe. A o lidech. O sdílení jídla, setkávání přátel a… více vám již poví autor celé myšlenky, 18 letý student a možná vycházející hvězdička startupové scény – Vít Schlesinger.