Štítek: Bio

Tato farma v New Jersey produkuje čerstvou (a hlavně zdravou) zeleninu 365 dní v roce

V New Jersey vyrostla krytá farma, ve které pěstují zeleninu a byliny zdravějším a především efektivnějším způsobem. Farma produkuje čerstvou zeleninu celý rok a spotřebuje při jejich pěstování zhruba o…

Indické bio záchodky z přepravních kontejnerů

Architekt Rohan Chavan vybudoval v Bombaji veřejné bio toalety ze starého přepravního kontejneru. Umístil je na jednu z nejfrekventovanějších silnic v tamní oblasti pod strom, který na růžové podlaze vytváří úžasné hry světla.

Budoucností IT je biopočítač poháněný proteiny

V současné době je kladen důraz na minimalizaci, přičemž oblast informační technologie není výjimkou. Ačkoliv se rozměry veškerých prvků minimalizují, jejich výkon se zvyšuje. Trend se netýká pouze počítačů, notebooků a chytrých telefonů, ale také superpočítačů. Právě u nich je výkon velice důležitý, neboť slouží k vykonávání náročných operací. Aktuálně je velice diskutovaným tématem biopočítač o velikosti knihy, který je poháněný proteiny.

Voda, která se dá jíst

Spousta lidí preferuje minerální vody před vodou z vodovodu. Nicméně, výroba minerálních vod a obalů na tyto vody má negativní dopad na životní prostředí a pro planetu to představuje poměrně velkou zátěž. Anglický startup Skipping Rocks Lab přichází s unikátním a hlavně ekologickým řešením – voda, která se dá jíst. Tento projekt se nazývá Ooho a jedná se o balení vody v bublinách, které jsou vyrobené z přírodních materiálů. Bublinu můžete snadno sníst.

Petra Kruntorádová o Pravém domácím časopise: Chceme psát o všem, co je skutečné

Po 20 letech v médiích se s manželem pustili do odvážného kroku – vydávat na vlastní náklady časopis, který bude odlišný od ostatních. Tak se moderátorka Petra Kruntorádová a grafik Dan Barták stali duchovními rodiči Pravého domácího časopisu, a spolu se svým kmenem redaktorů a redaktorek informují o všem, co je skutečné.

Petra Šťastná o Zajících v krabici: Dobrý nápad je potřeba realizovat hned

Vybavujete si ten pocit, kdy jste jako děti nemohli nedočkavostí dospat? Čirá radost z těšení se postupně vytratila z našich životů – a to přišlo Petře Šťastné a Vaškovi (příjmení) škoda. Společně začali objevovat svět kvalitních potravin a vymysleli unikátní koncept, jak pro ně zákazníky nadchnout – krabičky s delikatesami, které až do poslední chvíle zůstávají utajené. Nekupujte zajíce v pytli, když můžete rozbalit Zajíce v krabici.

Andrea a Honza: Žižkovská Pracovna vznikla zčásti proto, že jsme nezaměstnatelní

Jsou to teprve 2 měsíce, co Honza Pelán a Andrea Kosařová otevřeli inspiratovní prostory Pracovny, a už je jich všude plno. O trochu jinak pojatém coworkingovém centru, kde si můžete dát biokávu, bezéčkový koláč a klidně i vystřihnout lekci jógy, už stihlo vzniknout pár článků a ódu pěl i bloger Pavel Ovesný.

Nahoru