Kategorie To nejlepší

Není avokádo jako Ecovado! Britská designerka přišla na ekologickou výrobu avokáda

Absolventka Central Saint Martins Arina Shokouhiová vymyslela alternativu avokáda s názvem Ecovado, která má lidi odradit od dovozu tohoto ovoce náročného na zdroje. Ecovado obsahuje světle zelenou, krémovou potravinu vyrobenou…

Společnost CoffeeB uvádí na trh udržitelnou alternativu kávových kapslí

Švýcarská značka kávy uvedla na trh “novou generaci” jednodruhové kávy. Inovativní stlačenou kávovou kuličku, která místo hliníkové nebo plastové kapsle používá obal na bázi mořských řas. Švýcarská společnost CoffeeB uvedla…

Na Islandu vznikne největší zařízení k odsávání oxidu uhličitého

Švýcarská společnost Climeworks, která se zabývá klimatickými technologiemi, oznámila, že zahájila výstavbu svého dosud největšího zařízení na zachycování oxidu uhličitého ze vzduchu. Nové zařízení na přímé zachycování oxidu uhličitého ve…

Vědci v Hongkongu vytvořili “měkkého robota” z magnetického slizu

Vědci z Čínské univerzity v Hongkongu vytvořili “měkkého robota” ze slizu obsahujícího magnetické částice, se kterým lze manipulovat pomocí vnějších magnetů. Magnetické částice jsou sami o sobě toxické, ale po…

Greenfluidics: biopanely naplněné řasami, které dokáží vyrábět elektřinu, kyslík a zároveň pohlcovat CO2

Navržené biopanely vyrábějící energii, které nasávají oxid uhličitý a čerpají biomasu jako palivo nebo hnojivo – to je myšlenka mexického startupu Greenfluidics a jeho nanotechnologicky vylepšených panelů pro stavbu bioreaktorů…

První farma na světě, která se nachází pod mořskou hladinou využívá ideální teploty k pěstování salátů a bylinek

Zemědělství má v dnešní době mnoho různých podob. Skupina italských výzkumníků vytvořila první podvodní zahradu pro suchozemské rostliny na světě. V malých ponorných skleněných kopulích rostou v květináčích bazalka, salát, rajčata,…

Nahoru