Není avokádo jako Ecovado! Britská designerka přišla na ekologickou výrobu avokáda

Absolventka Central Saint Martins Arina Shokouhiová vymyslela alternativu avokáda s názvem Ecovado, která má lidi odradit od dovozu tohoto ovoce náročného na zdroje. Ecovado obsahuje světle zelenou, krémovou potravinu vyrobenou…

Společnost CoffeeB uvádí na trh udržitelnou alternativu kávových kapslí

Švýcarská značka kávy uvedla na trh “novou generaci” jednodruhové kávy. Inovativní stlačenou kávovou kuličku, která místo hliníkové nebo plastové kapsle používá obal na bázi mořských řas. Švýcarská společnost CoffeeB uvedla…

Na Islandu vznikne největší zařízení k odsávání oxidu uhličitého

Švýcarská společnost Climeworks, která se zabývá klimatickými technologiemi, oznámila, že zahájila výstavbu svého dosud největšího zařízení na zachycování oxidu uhličitého ze vzduchu. Nové zařízení na přímé zachycování oxidu uhličitého ve…

Vědci v Hongkongu vytvořili “měkkého robota” z magnetického slizu

Vědci z Čínské univerzity v Hongkongu vytvořili “měkkého robota” ze slizu obsahujícího magnetické částice, se kterým lze manipulovat pomocí vnějších magnetů. Magnetické částice jsou sami o sobě toxické, ale po…

Nahoru