Tisková zpráva: Jídla od kuchaře spolu s nákupem. Košík rozvíjí koncept Restaurace na klik

Jídla od kuchaře spolu s nákupem. Košík rozvíjí koncept Restaurace na klik

Čerstvě navařená a posléze šokově zachlazená jídla, připravená profesionálními kuchaři, zažila svůj boom v první vlně koronaviru. Ani teď poptávka po nich nepřestává růst. Online supermarket Košík proto představil nový koncept, který spojuje výhody rozvozu jídel z restaurací a bister s běžným nákupem potravin po internetu. V rámci „Restaurace na klik“ nabízí možnost objednat kompletní menu s několikadenní trvanlivostí včetně nápojů s dynamicky klesající cenou za dopravu.

Do projektu jsou zapojeny známé gastronomické značky, jako například Kolkovna, která do sortimentu zařadila nejoblíbenější jídla ze svého stálého menu nebo pizzeria Grosseto, nabízející oblíbené, šokově zamražené hotové pizzy či chlazené těstoviny a dezerty. V Restauraci na klik je možné koupit také tradiční česká jídla, jako je například řízek s bramborem, guláš nebo polévky z řady Hotovky by Košíknebo mezinárodní pokrmy řady Authentic by Košík.

Košík pravidelně obměňuje denní menu, které nabízí jídla za zvýhodněnou cenu – hlavní jídlo se tak cenově pohybuje od 75 do 100 korun za porci, polévka od 50 do 60 korun. Díky tomu, že jídla mají trvanlivost několik dnů, není problém nakoupit zásoby na celý týden. S ohledem na využitou technologii šokového zachlazení stačí porci doma nebo v práci ohřát v mikrovlnné troubě a je připravena k jídlu. Proces šokového zachlazení přitom nemění chuť ani strukturu pokrmu.

“Zájem o čerstvě zachlazená hotová jídla roste nejen v domácnostech, ale i ve firmách, jen za listopad počet prodaných porcí vyrostl o 40 %. Tím, že máme obrovský tlak na kvalitu receptur a dokážeme v rámci denního menu nabídnout skvělou cenu, nebojíme se stát alternatovou rozvozům z restaurací. Naše hotová jídla navíc pár dní v lednici vydrží a mohou tak sloužit jako železná zásoba pro všechny, kterým se už doma nechce vařit,” zmiňuje Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz.

Restauraci na klik mohou využívat nejen zákazníci v Praze, ale také ve všech oblastech, kam Košík rozváží chlazené a mražené zboží – tedy v pěti českých krajských městech a jejich okolí. Cena za dopravu je stejná jako v případě běžného nákupu. Minimální objednávka je v rámci Restaurace na klik stanovena na 500 korun a cena dopravy se dynamicky liší podle lokality závozu. Cena rozvoru se snižuje přímo úměrně výšce objednávky a od 1200 korun je zcela zdarma.

 

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru