IKEA na svých sociální sítích odtajnila recept na legendární masové kuličky

Zavřené obchody i restaurace znamenají, nákupy přes internet, dovážku jídla nebo domácí vaření. Švédský gigant IKEA je také zavřený a s ním i legendární masové kuličky. Pro jejich velkou oblibu se Ikea rozhodla prozradit recept.
Nyní, když jsou rodiny uprostřed koronavirové pandemie, se švédský výrobce nábytku rozhodl dát světu to, co chce – švédský recept na masové kuličky, které si doma vyrobí.
„Víme, že některým lidem mohou chybět naše masové kuličky, proto jsme vydali alternativu na doma, která pomocí snadno přístupných ingrediencí pomůže těm, kteří hledají inspiraci v kuchyni,“ řekla Lorena Lourido, country food manager v Ikea.
„Zůstat doma může být těžké, ale chceme pomoci, aby se životy každého člověka trochu usnadnily a zpříjemnily.“ Bon appétit or, smaklig måltid, jak říkáme ve Švédsku! “
Ingredience na 16-20 masových kuliček:
500 gramů mletého hovězího masa
250 gramů mletého vepřového masa
1 cibule jemně nasekaná
1 stroužek česneku (drcený nebo mletý)
100 gramů strouhanky
1 vejce
5 lžic plnotučného mléka
Sůl a pepř na dochucení
Ingredience na smetanovou omáčku:
Lžíce oleje
40 gramů másla
40 gramů hladké mouky
150 ml zeleniny
150 ml hovězí vývar
150 ml smetany
2 lžičky sojové omáčky
1 lžička Dijonské hořčice
Postupujte takto:
Důkladně promíchejte hovězí a vepřové maso. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, česnek, strouhanku, vejce a znovu promíchejte. Přidejte mléko a dobře osolte a opepřete.
Tvarujte směs do malých kulatých kuliček. Umístěte na čistou desku, přikryjte a uchovejte v chladničce 2 hodiny. Na pánvi zahřejte olej. Když je horký, opatrně přidejte masové kuličky a osmažte ze všech stran.
Po opečení je vložte na plech. Umístěte do horké trouby a při 180 stupňů Celsia pečtě dalších 30 minut.
Postup na smetanovou omáčku:
Rozpusťte máslo na pánvi. Rozšlehejte mouku a pokračujte ve vaření za stálého míchání po dobu 2 minut. Přidejte zeleninový vývar a hovězí vývar a dále míchejte. Přidejte smetanu, sojovou omáčku a dijonskou hořčici. Přiveďte k varu a nechte omáčku zahušťovat. Pokračujte v míchání. Až budete připraveni k jídlu, podávejte – buď krémovou kaší, nebo mini vařenými brambory.
Zdroj, foto: 7news.com.au
Komentáře