Farm 432, moderní kuchyňský spotřebič na výrobu červů

Dokážete si představit, že byste doma chovali doma moučné červy a následně je konzumovali? Tak právě s tímto nápadem přišly dvě Rakušanky, které chtějí s Farm 432 zachránit svět. Tento moderní kuchyňský spotřebič vám umožní týdně vyrobit až 500 g červů, které pak můžete zužitkovat podle sebe!

Použití tohoto stroje je naprosto jednoduché. Červy v podobě larvy se umístí do horní části přístroje, kde rostou a rozmnožují se. Jakmile dosáhnou velikosti tří centimetrů, proklouznou automaticky do dolní části přístroje, odkud se odeberou.

„Pak je dáte do ledničky a můžete je jíst jako každé jiné maso, vařené, smažené, v hamburgeru nebo v omáčce na těstoviny,“ vysvětluje pětadvacetiletá Katharina Ungerová.

Screenshot_7

5627de9885729.560dbdba54a91

Mnoho lidí si ovšem dokáže jen těžko představit, že by snědli moučného, a tak nezbývá nic jiného, než zapomenout na to, že dáváte do pusy právě moučného červa.

,,Chuť není nijak zvláštní a podobá se ořechům nebo houbám. V budoucnu budou hmyz jíst všichni, nebo téměř všichni. Už dnes lidé v průměru snědí půl kilogramu hmyzu ročně, aniž by o tom věděli — ať už v čokoládě nebo v ovocném džusu,“ tvrdí Kaisingerová.

Mouční červi obsahují stejně proteinů jako hovězí maso

Mouční červi podle všech dostupných informací obsahují stejně proteinů jako hovězí maso, ale více vitaminu B12 než vejce a více vlákniny než brokolice.

,,Ve srovnání se stejným množstvím hovězího vyžaduje produkce červů jen čtvrtinu potravy a 10 procent plochy,“ uvedla Katharina Ungerová.

1f0e269885729.560dbd5f270df

Pojídání hmyzu je ve světě opět na vzestupu

Entomofagie, tedy pojídání hmyzu, je v současné době v Evropě a Severní Americe opět na vzestupu. Některá lahůdkářství a luxusní restaurace nabízejí červy sušené či smažené, ale i jiné pochoutky z hmyzu. Nikdo ale až dosud nepomyslel na to, že by si mohl vyrábět červy doma.

Screenshot_4 Screenshot_6 613d839885729.560dbd95b070c

Zdroj: Kunger

Tým redaktorů magazínu Objevit.cz se skládá z poměrně mladých lidí, kteří psaní článků a pohybování se ve světě IT pokládají za svůj koníček, věnují se mu a tudíž mu i rozumí.

Komentáře

Nahoru