Měsíc: Prosinec 2017

Ripple se stal druhou nejhodnotnější kryptoměnou, první je klesající Bitcoin

Hodnota kryptoměny zvané Ripple roste neuvěřitelně rychlým způsobem, v posledních dnech dokonce opět překonala Ethereum a stala se druhou nejhodnotnější měnou z pohledu tržní kapitalizace. Zatímco Ripple zažívá astronomický nárůst, Bitcoin v závěru roku naopak výrazně klesá.

Přes tisíc korun ušetříte při výměně vadné baterie v iPhonu

Jste hrdým majitelem staršího iPhonu a zdá se vám, že už je až podezřele pomalý? Pak nejste sami, s podobným problémem se nyní potýká mnoho zákazníků Applu. Ve většině případů je na vině baterie. Vzhledem k tomu, že se problémy se zpomalováním telefonů dostaly do povědomí veřejnosti, společnost Apple se za vzniklé problémy omluvila a nabídla konstruktivní řešení.

Český projekt Crypviz pomáhá investorům vyznat se ve světě kryptoměn

Při obrovskému boomu kryptoměn v posledních měsících se na veřejnost navalilo nepřeberné množství informací. V říjnu proto vznikl český projekt Crypviz, který pomáhá investorům nejen se zorientovat, ale slouží i ke vzdělávání a získání přehledu.

Nové super designové kanceláře v Praze

IT firma CA Technologies nechala vystavět v Praze na Chodově nové kanceláře. Jsou vyjímečné skvělou kombinací funkčnosti a designu. Zaujímají plochu 4000 čtverečných metrů. O podobu moderních kanceláří se zasloužili architekti z brněnské firmy jménem Kaplan architekti. Spoluautorem projektu je také Horalík ateliér. Kanceláře byly dokončeny koncem letošního roku.

Instagram nyní do vašeho feedu přidá doporučené příspěvky

Instagram má novou funkci. Nyní vám na základě vašich aktivit na účtu bude doporučovat příspěvky, které by se vám mohly líbit. Jak ale Instagram určí, které příspěvky přímo vám zobrazí?

Uber prodává ztrátový koncept Xchange Leasing startupu Fair.com

V srpnu nastoupil do Uberu nový CEO Dara Khosrowshahi a hned začal snížovat ztráty. Ihned v září společnost oznámila, že ukončí svůj projekt s leasingem vozidel Xchange Leasing, který vznikl za manageringu Travise Kalanicka a od začátku se potýkal spíše s nesouhlasem. Khosrowshahi připravuje podnik na plánovaný vstup na veřejnou burzu v roce 2019.

Uniti: Maličký městský vůz poháněný elektřinou

V posledních letech jsou vozy poháněné elektřinou čím dál tím oblíbenější. A právě proto se švédská automobilka Uniti rozhodla vyrobit malý automobil, který své majitele potěší velmi vysokou energetickou účinností. S 22kWh baterií totiž ujedete až 300 km.

The Jolly Roger Telephone Company – bojuje proti reklamním hovorům

Otravní operátoři si nedají pauzu ani o svátcích. Schovávají se za neznámá čísla a naše zvědavost nás stejně přiměje hovor přijmout. Proti obtěžujícím hovorům bojuje firma The Jolly Roger Telephone Company. A jak?

Nástrahy z filmu Sám doma pod drobnohledem odborníků z kanálu Vsauce3

„Mám pocit, že jsme doma nechali něco důležitého,“ říká paní McCallisterová ve filmu Sám doma, když si pomalu uvědomuje, že jí chybí jedno z dětí. Je to malý Kevin, který musí…

Urážka Ježíše Krista – služba Twisto nemůže vysílat novou reklamu

Rada pro reklamu zakázala reklamní spot od společnosti Twisto. Twisto je start-upem v oblasti financí z roku 2013. Nyní čelí vlně kritiky od diváků a zákazu vysílání od Rady pro reklamu. Její reklamní spot zakázala prý z náboženských důvodů, kdy se hlavní artista vydává za „Twisto splatitele“, což má být připodobněním k Ježíši Kristu.

O klíčové klienty DPD se bude nově starat Patrik Hauf

Nové role manažera oddělení klíčových zákazníků ve společnosti DPD, předního přepravce v České republice i v Evropě, se zhostil Patrik Hauf. Za sebou má kariéru v řadě renomovaných společností a DPD ho přijalo rovnou do plné sezóny. Bude zodpovídat za největší klienty, komunikovat s nimi a dělat vše pro to, aby byli se službami spokojení.

Jednostránkové weby: Jsou dobré nebo špatné pro SEO?

Jednostránkové webové prezentace jsou v dnešní době velmi populární. Stále více a více společností jim dává přednost před weby se složitou strukturou. Jak ale ovlivní podoba vašeho webu pořadí ve výsledcích vyhledávání? Výhody a nevýhody jednostránkových prezentací a jejich dopady na SEO sepsal Tomáš Boleslav z agentury LCG New Media.

Jak GDPR ovlivní Facebook?

Velké společnosti, mezi které bezesporu patří i Facebook, masivně pozorují veškeré chování uživatelů na internetu. Vědí, které stránky navštěvujete, umí určit vaše pohlaví, vědí váš věk, vědí, co vás zajímá. A evropská unie se nyní snaží soukromí uživatelů více ochránit. Jak dnes tak diskutované GDPR ovlivní celosvětově tak oblíbenou sociální síť, jako je Facebook?

V rytmu milionu světel? Best of Kew Gardens a pohádková show!

Milujete světelnou show a netradiční zážitky? Nemusíte čekat jen na festival světel, ale podívejte se s námi do vánočního Londýna. V botanické zahradě Kew Gardens na vás čeká světelný Disneyland!…

Signal: Aplikace pro komunikaci, která vyniká svým zaměřením na bezpečnost

Když se podíváte do svého chytrého telefonu, jistě budete souhlasit, že v něm máte nainstalovaných spoustu aplikací. Mezi ně patří například Facebook Messenger, Snapchat a další. Jednou z nejoblíbenějších a nejvýznamnějších se však letos stala aplikace Signal, která umožňuje bezpečnou komunikaci.

Švédský hotel z ledu mění podobu každý rok. Podívejte se, jak vypadá letos

Leží cca 200 km od polárního kruhu a už skoro třicet let láká turisty z celého světa. Tento hotel je ale opravdu výjimečný. Je celý ze sněhu a ledu, a…

LED maska reagující na zvuky bude brzy k mání

Už v dubnu 2018 by se mohly první masky dostat ke svým majitelům. Vývojáři ze skupiny Outline Montréal, kteří představili svou vizi na Kickstarteru, by chtěli dodat první masky před začátkem…

Nahoru