Dnes vyšlo 1 článků

Měsíc: Září 2017

Budoucnost podle Elona Muska: z New Yorku do Paříže za půl hodiny a dovolená na Marsu

O Elonu Muskovi jste již určitě slyšeli. Ano, je to „ten s tou Teslou“. V médiích je s oblibou označován jako vizionář, tahle přezdívka ale vůbec není nadhodnocená. Rodák z Jihoafrické republiky je opakovaně řazen mezi nejvlivnější osobnosti dnešní doby a jeho slova je třeba brát vážně. I když mnohdy znějí dost neuvěřitelně.

The perch: Soběstačná kabina pro turisty v drsných podmínkách

Architektonické studio Envelope Architects vytvořilo unikátní kabinu, která lidem umožňuje originálním způsobem objevovat okolní krajinu. Tato moderní kabina je bezpečným útočištěm i ve velmi nepříznivém prostředí.

Naděje pro Indii: Facebook intenzivně pomáhá hledat dárce krve

Stejně jako mnoho dalších zemí, také Indie se potýká s nedostatkem dárců krve. Poptávka od pacientů, kteří krev nutně potřebují, vysoce převyšuje nabídku. Tento problém vede pacienty a jejich rodiny k velmi stresujícímu hledání dárců na vlastní pěst, protože nemocnice či krevní banky pro ně krev prostě nemají. Společnost Facebook se proto rozhodla přiložit ruku k dílu a usnadnit těmto lidem hledání a vzájemnou komunikaci s dárci prostřednictvím své sociální sítě.

Víte, která média spadají pod Babiše? A jak se jim vyhnout na internetu?

Pokud nechcete při čtení zpráv a cestování po internetu narážet na média Andreje Babiše, můžete si zdarma přidat do prohlížeče rozšíření, které vám všechny weby jeho mediálních společnosti zablokuje.

Robotický novinář zvládá stovky článků za rok. Už jej používá Washington Post

Zatím pro vás všechny články ještě píšeme ručně, ale jak to tak vypadá, v blízké budoucnosti by všechno mohlo být jinak. Zatímco my bychom si vesele točili palci, před našimi zraky by se obrazovka monitoru plnila hotovým textem. A na svědomí by jej neměla žádná bytost z masa a kostí, ale další z výdobytků moderní doby: speciální píšící robot.

Německo sestavilo etické pokyny pro samořídící auta, upřednostní lidský život před zvířecím

Současným trendem v automobilovém průmyslu je autonomní technologie. Z tohoto důvodu se rozhodla německá vláda přijmout směrnici pro samořídící vozidla, která bude upřednostňovat hodnotu a rovnost lidského života před majetkem a zvířat. Pokyny, které představil etický výrob pro automatizovanou jízdu, zdůrazňují, že samořídící automobily musí udělat co nejmenší škody, pokud se dostane do situace, kdy má zasáhnout člověka.

V SAE vznikne město, které simuluje život na Marsu

V SAE vznikl unikátní projekt na Mars Science City, které má simulovat život na Marsu. Město bude mít rozlohu 1,9 milionů čtverečních a jeho vybudování bude stát 137 milionů dolarů. Nebude chybět vesmírné muzeum, jehož stěny z pouštního písku, které budou vytištěny 3D tiskárnou.

Samsung přichází do Evropy s růžovou verzí Galaxy S8 a S8+

Samsung přichází na evropský trh s růžovou variantou Galaxy S8 a Galaxy S8+. Oba modely v barvě Rose Pink budou k dostání v Nizozemí a v dalších evropských zemích počátkem října s cenami 799 eur a 899 eur. Samsung sice nepotvrdil, na kterých trzích budou růžové verze dostupné, ale pravděpodobně se omezí pouze na několik zemí, a tak není jasné, zda mezi ně bude patřit i Česká republika.

Víc prostoru k vyjádření. Twitter zdvojnásobí limit počtu znaků na zprávu

Pro globální sociální síť Twitter jsou charakteristické krátké a rychlé zprávy ve formě takzvaných tweetů. Vymyslet úderný tweet a vejít se přitom do povolených 140 znaků, není vždy zrovna snadné. Toho už si všimla i sama společnosti, a proto se rozhodla začít testovat zprávy s dvojnásobkem dosavadního limitu. Možnost vyzkoušet si tuto novinku dostala zatím jen úzká sorta lidí, postupně by se testování mělo rozšířit i na další skupiny uživatelů.

Bratr drogového barona Pabla Escobara žaluje Netflix, chce 1 miliardu dolarů

Placený poskytovatel filmů Netflix se začal zabývat životem Pabla Escobara a jeho blízkých v seriálu Narcos, avšak se mu to trochu vymklo kontrole. Před několika dny byl jeden ze zaměstnanců seriálového gigantu nalezen zastřelený v autě u hranic mexického státu Hidalgo. Zdá se, že situace okolo seriálu Narcos je ale mnohem dramatičtější. Velice mocné mafiánské rodině jde o peníze.

VIRAL: Piráti zveřejnili na YouTube píseň, ve které se vysmívají Babišovi

Politické strany začaly tasit zbraně nejvyššího kalibru, aby se dostaly do Sněmovny. Originální způsob zvolila strana Piráti. Zveřejnila na YouTube píseň, ve které Ivan Bartoš zpívá: „Všichni kradou, povídal, opakoval čtyři roky. Jenom k tomu nedodal, že mezi ně patří taky.“ A na koho jiného by píseň měla narážet, než na Andreje Babiše.

Zemřel Petr Hübel, který bojoval s agresivní formou rakoviny a léčil se u šamanů. Instagram smutní

Stále se usmívající Petr Hübel zemřel několik týdnů po oslavení svých čtyřiadvacátých narozenin. Své narozeniny oslavil 4. září, přičemž v tento den na Instagramu zveřejnil fotku, na které se vysmíval doktorům. „S alternativní léčbou a takovým přístupem se nedožiješ ani narozenin. Nevěřte doktorům. Nemá to smysl. Vše je jen na vás,“ vzkazoval tehdy Petr instagramovým fanouškům. Bohužel, včera se na Facebooku a Instagramu objevila zdrcující zpráva. Petr boj s agresivním non-hodgkinovým lymfomem prohrál.

Standa Hruška: Lidi na YouTube nebaví mluvící hlavy ve stylu České televize (část 2.)

Přes 40 tisíc odběratelů a více než 4,5 milionu shlédnutí. To jsou aktuální čísla YouTubera Standy Hrušky, který pravidelně publikuje na svém kanálu StandaShow. V druhé části rozhovoru se rozpovídal…

Tisková zpráva: Ze společnosti FEO odchází její otec Michal Studený

Jednu z největších jihomoravských online agentur FEO opouští po 13 letech její spoluzakladatel, spolumajitel a marketingový ředitel Michal Studený. Ten ale nadále zůstává v online marketingu a chce podnikat pod vlastním jménem.

Nudným papírkům odzvonilo! Twitter balí marihuanu do okvětních plátků růží

Co že je to ten „rose blunt“? Uživatelka Twitteru @simple_sasha před pár dny zveřejnila velmi nečekaný video tutorial, jež se šíří internetem. Proškolí vás v tom, jak balit  marihuanu do …

Hráli jste někdy World of tanks? Mateřská firma Wargaming otvírá centrálu v Praze

Počítačové hry jako World of tanks, World of Warplanes nebo Total war: Arena mají jedno společné:vyvinula je běloruská společnost Wargaming. Ta v současné době platí za jednoho z globálních vývojářů na trhu PC her, její hodnotu analytici odhadují na více než 1,5 miliardy dolarů (více než třicet miliard korun). Nedávno centrála Wargaming oznámila, že se chystá otevření nového vývojářského centra. A volba padla na českou metropoli

Ydrive: Chytré zařízení s pamětí 1TB

Také stále řešíte problém s pamětí na vašich zařízeních? Ukládáte například na svůj chytrý telefon nebo tablet fotografie, videa či dokumenty a vždy narazíte na omezenou kapacitu paměti. Ydrive je chytré zařízení s pamětí 1TB s možností snadného přenosu dat.

Tisková zpráva: Heureka spustila novou kampaň upřímných recenzí zákazníků

Společnost Heureka.cz spustila začátkem září novou televizní kampaň upřímných recenzí zákazníků a vrací se tak na obrazovky po třech letech. Podporuje tím svojí pozici největšího nákupního rádce na českém internetu….

Svět přišel o nejbohatší ženu. „Madam L´Oréal“ bylo 94 let

„Má matka odešla v poklidu,“ oznámila minulý čtvrtek Francoise Bettencourtová, dcera dědičky francouzského kosmetického impéria L´Oréal. Jednu z nejvýznamnějších světových výrobců kosmetiky vedla tato dáma až do roku 2012, poté se stáhla do ústraní. Její majetek odhadl časopis Forbes na v přepočtu 860 miliard korun.

Nikol Kouklová a její výstava fotografií pořízených smartphony Sony Xperia

Nikol Kouklová se rozhodla, že si fotografie ze svých cest nenechá jen pro sebe, ale že se o ně podělí s veřejností. Nikol dokumentovala nádherná zákoutí Spojených států, Evropy a Asie. Nikol Kouklová je známá česká herečka a blogerka, a nyní se možná vydá na dráhu fotografky. Nafotila krásné krajinné scenérie, kterénafotila na smartphony Sony Xperia. Na fotografie plné zážitků se můžete přijít podívat od 25.9. do kavárny Cefé Lajka.

Nahoru