Měsíc: Červen 2017

Uměle vytvořené mechové stromy – převratný vynález nebo jen další marná snaha o čistější ovzduší?

Čím je naše společnost vyspělejší, tím více se musíme zabývat otázkou ekologie. Na světě je nás více a většina lidí chce bydlet ve městech, kde mají veškerý životní komfort. OSN udává, že v roce 2050 budou až dvě třetiny populace bydlet ve městech, dokážete si představit tu míru znečištění? Ve městě je nouze o místo pro prostory k bydlení natož pak pro les. Můžeme být rádi, když máme v blízkosti městský park. Nicméně funkci menšího lesu by měl plnit nový vynález tzv. mechový strom.

Tisková zpráva: Concur představuje AppPort, unikátní kanceláře pro vývojáře

Concur, dodavatel cloudového řešení pro správu služebních cest a cestovních výdajů, který je součástí společnosti SAP, otevřel nové unikátní kanceláře inspirované letištěm a speciálně uzpůsobené tak, aby vývojářům poskytly ideální pracovní prostředí. První kanceláře svého druhu se nacházejí v Metronom Business Center, jednom z nejmodernějších pražských kancelářských komplexů, kam se v minulém roce sestěhovaly společnosti SAP včetně SAP Services a SAP Ariba, aby vytvářely společnou budoucnost největší cloudové společnosti na trhu.

Tisková zpráva: Nové online kurzy od známých osobností slibují filmovou kvalitu

Začínající český projekt Lerneo přichází s novým konceptem online kurzů pro širokou veřejnost a sází na nejvýznamnější osobnosti ve svém oboru. Na rozdíl od jiných online vzdělávacích portálů slibuje kromě kurzů od známých profesionálů i špičkové filmové zpracování s využitím nejnáročnější techniky, kterou dnes filmaři používají pro natáčení reklam a celovečerních filmů. “Na každém kurzu pracuje po několik natáčecích dnů profesionální filmový štáb včetně režiséra, několika kameramanů, zvukařů a osvětlovačů.”

Tisková zpráva: Systém start-upu Storyous je díky české EET v Polsku bestsellerem

Gastrotechnologický start-up Storyous výrazným způsobem posílil svojí pozici na polském trhu. Podařilo se mu navázat partnerství s největším distributorem pokladen NOVITUS a společně vytvořit nový produkt pro polské restauratéry. Kombinovaná gastronomická pokladna s dotykovým systémem Storyous se takřka okamžitě stala bestsellerem, nabízí ji ¾ všech distributorů pokladen v Polsku. Jen v průběhu června Storyous prodal polským podnikům stovku licencí. Pomáhá jak blížící se novela zákona, která část obchodníků opět donutí vyměnit jejich pokladny, tak renomé, které si při zavádění EET Storyous vydobyl na českém trhu.

Jakub Švestka je novým tiskovým mluvčím Moneta Money Bank

Moneta Money Bank má nového PR manažera a tiskového mluvčího. Na tuto pozici nyní nastupuje Jakub Švestka, který dříve pracoval jako PR manažer pro Česko a Slovensko u společnosti Chello Central Europe (dnes AMC Networks).

Roboti jsou pracovitější než lidé? V McDonald’s ano

Fast food McDonald’s chystá velké změny, ale snaží se je provést velmi nenápadně. K čemu se celosvětově úspěšné občerstvení chystá? Snaží se nahradit své zaměstnance roboty.

Tisková zpráva: ABBBA vyhrála tendr na ABB ČR

Praha, 28. června 2017 – Společnost ABB, přední světová společnost působící v oboru energetiky a automatizace, začíná nově spolupracovat s komunikační agenturou ABBBA Consulting. Ta vyhrála výběrové řízení na PR služby.

Stella Vie: Rodinné auto, které jezdí na solární energii!

Stella Vie je prvním rodinným vozem, který je na solární pohon. Je to automobil, který slibuje budoucí dopravu poholdně a bez emisí. Během jednoho slunečného dne dokáže využít energii až na 1000 km jízdy.

Petr Zettner je novým šéfredaktorem Rádia Junior

Dětská stanice Českého rozhlasu, Rádio Junior, má nového šéfredaktora. Funkci nyní bude zastávat Petr Zettner. Původně v Českém rozhlasu pracoval jako editor, poté jako vedoucí regionální redakce Radiožurnálu a analytik programu.

Jan Sláma: Nejdřív nás Google zablokoval kvůli přemíře vulgárních výrazů

Není to tak dávno, co po internetu začala kolovat aplikace Sorry jako, díky které můžete s přáteli soutěžit v tom, kdo zná lépe nejslavnější hlášky Andreje Babiše a Miloše Zemana. Aplikace je…

Místo zahrady deštný les – proč ne?

Bydlet uprostřed deštného lesa, to byl sen Pamely a Anila Malhotry. Není lepší pocit než si ten sen splnit, a to se manželskému páru také podařilo. Neměly miliony dolarů, aby si koupili deštný prales a v něm měli luxusní vilu. Za svým snem šli dlouhou cestu a museli se o něj hodně zasloužit. Sen jim doslova rostl před očima.

Nahoru