Měsíc: Prosinec 2016

Facebook spustí animované ohňostroje!

Lidé po celém světě se chystají na oslavy začátku roku 2017. Facebook chce se svými uživateli slavit také! A proto nám umožnil vytvořit si vlastní animovaný ohňostroj, který pak můžeme poslat svým přátelům!

Vynálezce kinder vajíček William Salice zemřel

William Salice, vynálezce čokoládových kinder vajíček s překvapením uvnitř, zemřel ve věku 83 let. Televize ADR v pátek 30. prosince 2016 uvedla, že William Salice zemřel v Itálii na následky mrtvice. A dnes, 31. prosince 2016, se koná pohřeb v nedaleko severoitalské Pavie.

Nejpoužívanější aplikací roku 2016 je…

No jasně, však nejde o žádné překvapení. Zase vyhrál Facebook a druhý byl jeho Messenger. Nejspíš vás ale překvapí, že v první desítce se umístilo také pět aplikací Googlu!

V Tokiu na letišti mají toaletní papír pro smartphony

Mezinárodní tokijské letiště Narita připravilo speciální projekt pro všechny vášnivé uživatele smartphonů. V rámci tohoto projektu bylo sedm veřejných toalet na letišti vybaveno vedle klasického toaletního papíru také speciálním toaletním papírem, se kterým si můžete vyčistit obrazovku chytrého telefonu.

19letý teenager si ročně vydělá téměř 320 tisíc korun na brigádě snů

Spousta studentů si během studia hledá nějakou brigádu. Zatímco někdo obsluhuje v hospodě, někdo zase doplňuje zboží v supermarketech. Jeden devatenáctiletý teenager si našel velice dobře placenou brigádu za to, že jezdí na výlety na nejzajímavější místa ve Velké Británii. A ročně si přijde na 10 tisíc liber, tedy téměř 320 tisíc korun.

Další nesmyslný zákon. Hospodští musí zjišťovat, zda podnapilý zákazník nebude řídit

Česká legislativa stále více ztěžuje hostinským provozování hospod a restaurací. Vedle zákazu kouření přichází další zákaz, a to zákaz nalévání alkoholu osobám, u nichž se předpokládá, že si přímo od baru půjdou v podnapilém stavu sednout za volant. Nicméně hospodští ani netuší, jak něco takového zkoumat.

Teenager si všiml, že si neznámá holka z Tinderu udělala zrcadlové selfie v jeho koupelně

Devatenáctiletý Mark Kowalczyk v seznamovací aplikaci Tinder narazil na dívku, která je vyfocená v jeho koupelně. Vyžadoval vysvětlení, a proto na sociální síti Twitter zveřejnil fotografii s žádostí, že hledá danou dívku.

VIDEO: HT1 Commander – kamion jedoucí do davu zmuchlá jako papír

VIDEO: HT1 Commander – kamion jedoucí do davu zmuchlá jako papír

V polovině prosince roku 2016 došlo v Berlíně k útoku kamionem na vánočních trzích. Tento teroristický útok si vyžádal 12 životů a desítky zraněných. Když do davu vjede kamion, uniknout je prakticky nemožné. Britská firma HEALD má naštěstí řešení, které nemálo zvýší bezpečnost obyvatel na veřejných prostranstvích.

32 fotografií, které ukazují, jak je Japonsko posedlé minimalismem

Minimalismus je umělecký směr, který se ze sochařství a malířství postupně rozšířil do dalších oblastí. Základní myšlenkou minimalismu je odstranit vše přebytečné a zanechat jen to, co člověk potřebuje.

Tento sexy vězeň je už venku z basy. O své první modelingové fotky se podělil na Instagramu

Asi před dvěma lety obletěla internet fotka, na které je zachycen nejvíce sexy vězeň při zatýkání. Jeremy Meeks se už dostal na svobodu, přičemž nyní si užívat internetové slávy a pozornost fanynek na Instagramu. Dokonce ho oslovily modelingové agentury.

Finsko bude nezaměstnaným občanům platit základní příjem

Finsko od příštího měsíce bude vyplácet některým občanům základní příjem, čímž se stane první zemí na světě, která tuto politiku přijala. Vybraným 2 tisícům nezaměstnaných bude měsíčně vyplácet částku 560 euro (cca 15 tisíc korun) po dobu 2 let, a to bez jakýchkoliv omezení a podmínek. Vedoucí představitelé doufají, že tímto krokem se zlepší kvalita života, sníží nezaměstnanost a vytvoří pracovní místa.

OBRAZEM: Pokoje plné optických iluzí

Peter Kogler, mezinárodně uznávaný rakouský umělec, instaloval v Art Centru v Bruselu jedinečný hypnotizující svět. Použitím barev a projekce vytváří jednoduché galerie obrazů, které vypadají, jako by byly zkroucené. Tyto pokoje s optickou iluzí každému návštěvníkovi naservírují neuvěřitelný zážitek. Peter Kogler se věnuje již přes 30 let, ale neustále dokáže příznivce umění překvapovat něčím novým.

Tento přístroj dokáže obejít zranění páteře, a tím pomůže lidem s ochrnutím

Američtí lékaři vyvinuli stimulátor, který dokáže obejít zranění páteře tím, že nutí tělo použít alternativní cesty pro přenos signálů z mozku do jiných oblastí těla. V rámci posledního testování tým ukázal, že přístroj může zlepšit u pacienta, který přišel o cit v prstu, pohyb až o 300 %. Zároveň dokáže zvýšit pevnost a přilnavost, díky čemuž je opět schopen vykonávat každodenní úkony.

Nahoru