Měsíc: Říjen 2015

Společnost Google vymyslela funkci pro Android, která změní způsob sledování herních videí

Společnost Google vymyslela funkci pro Android, která změní způsob sledování herních videí

Poté, co se společnost Google se rozhodla, že spustí pod svou platformou Google Play Games další zásadní funkcionalitu, kterou hráči určitě ocení. Od teď mají uživatelé totiž možnost přímo v rámci hry spustit nahrávání, které po ukončení mohou přímo uploadovat na YouTube.

Ulefone Paris, mobilní telefon, kterému se podařilo získat zhruba 100 000 předobjednávek

Zhruba týden po spuštění předobjednávek na Ulefone Paris, spouští výrobce další vlnu zajímavých nabídek. Ke krásnému 5“ palcovému zařízení vám zabalí i příslušenství, jako je například flip cover pouzdro nebo tvrdé ochranné sklíčko na displej. Balíček s příslušenstvím se bude prodávat v přepočtu za 3700 korun, zatímco zařízení bez příslušenství seženete za 3400 korun.

VIDEO: Jak vypadá Hong Kong z perspektivy dronů?

V rámci týdne architektury se server Highsnobiety rozhodl vydat do ulic fascinujícího Hong Kongu a toto dechberoucí město zachytit z perspektivy dronu. Video poukazuje na jedinečnou polohu města na pobřeží, množství zátok, zelené kopečky a nádherný přístav, který je centrem mezinárodního obchodu. Toto hustě obydlené město je domovem 7,2 milionů obyvatel. Záběry na vysoké budovy a denní provoz města jsou skutečně fascinující.

MotoBot: Yamaha vytvořila robota, který řídí motorku

Neustále se vyvíjející technologie přichází s novinkami, které ještě před pár lety byly pouze ve sci-fi filmech. Humanoidní roboti dnes dokážou chodit, překonat překážky a vykonávat jednoduché činnosti. A nyní světlo světa spatřil MotoBot, který umí ovládat motorku. Společnost Yamaha představila kybernetického motorkáře na Tokio Motor Show.

Lampy, které se rozsvítí jen ve chvíli, kdy se pod ně postaví lidé

Lidé na náměstí Vallero v Jeruzalému si mohou odpočinout pod samo-nafukovací květinami, které slouží jako lampy. Květiny na náměstí nainstalovala společnost HQ Architects v roce 2014 a tento projekt si získal název Warde. Jedná se o devět metrů vysoké květiny, které rozjasní depresivní část města v okamžiku, kdy zde přijdou lidé, či přijíždí tramvaj.

Scrote’n’Tote: Batoh, který vám dodá koule

Na crowdfundingovém portálu Indiegogo hledá podporu společnost World Wide Scrote, která se chystá vyrábět unikátní batoh Scrote’n’Tote. Na první pohled nic, co by stálo za povšimnutí. Nicméně, batoh svým vzhledem připomíná obří šourek.

Xiaomi Mi Pad: Vážný soupeř iPadu mini

Poté, co se Xiaomi podařilo rozvířit vody na trhu smartphonů, se snaží svůj úspěch zopakovat i s tablety. Se svým Mi Padem míří docela vysoko. Rozhodně nechce konkurovat tabletům s Androidem, se svými high–endovými funkcemi má blíže k iPadu mini.

INZERCE: Zdravé krmivo pro vaše kočky

Chcete svému čtyřnohému chlupáčkovi dopřát to nejlepší? Mnoho lidí si myslí, že své kočce kupují vybrané pochoutky, ale pravda je jiná. Jen sáhnou po známé značce a ve složení krmiva se vůbec nevyznají. Přece nechcete takhle dopadnout.

GASTRO VIRÁL: Jemný salám z kuřecího masa vařený v PET láhvi

Překonat recepty Ládi Hrušky není snadné. Nicméně, jedné rádoby kuchařce (kuchařovi) se podařilo laťku překonat. Recept s fotografií se stal novým gastro virálem, který se nyní šíří napříč sociálními sítěmi. Za vším stojí recept na jemný salám z kuřecího masa vařený v PET láhvi.

SwiftKey – luxusní klávesnice pro smartphony, která ví, co napíšete ještě před tím než to napíšete

SwiftKey je aplikace, která nabízí klávesnici pro iPhone a Android. Naučí se váš styl psaní a dokáže na základě vámi používaných oblíbených slov odhadnout, jaká dvě další slova se chystáte napsat. Tím vám ulehčí práci a nebudete muset vyťukávat každé písmenko.

Wove Band, náramek s neobyčejně velkou úspornou obrazovkou a elektronickým inkoustem

Kalifornský startup Polyera představil světu inteligentní náramek Wove Band, jehož displej pokrývá netypicky téměř celou plochu zařízení. Náramek je vybaven širokoúhlým multidotykovým kapacitním e-ink displejem s rozlišením 1024 x 200 obrazových bodů. Uživatel si ohebný displej omotá kolem ruky, takže ve výsledku může pro prohlížení zpráv využívat plochu celého zápěstí.

Společnost Apple vykázala zisk 53,4 miliard dolarů, nejvyšší ve své historii

Značka Apple je velmi oblíbenou značkou po celém světě. Tato značka trhá rekordy pravidelně, včerejší je ale přece jen výjimečný. Podle oficiálních čísel vyšel zisk ve výši neuvěřitelných 53,4 miliard dolarů, což je v přepočtu zhruba 1,3 bilionu korun.

Společnost Google chce spojit Chrome OS a Andorid v jeden operační systém

Společnost Google vlastní dva operační systémy. Android, který je určený pro mobilní zařízení a Chrome OS pro notebooky a počítače. Společnost oznámila, že už brzy budou tyto dva systémy propojeny v jeden. V současnosti už můžete na Chrome OS používat vybrané aplikace pro Android. Google by tímto krokem ještě posílil pozici systému Android a rozšířil jej z telefonů, tabletů, nositelné elektroniky, aut a televizí také do počítačů.

Sacharovou cenu za svobodu myšlení získal saúdskoarabský bloger Raíf Badáví

Sacharovovu cenu za svobodu myšlení letos získal saúdskoarabský bloger Raíf Badáví, odsouzený za údajnou urážku islámu. Oznámil to ve čtvrtek předseda Evropském parlamentu, který tuto cenu uděluje. Slavnostní předání ceny se uskuteční 16. prosince ve Štrasburku.

Konečně někdo vymyslel pracoviště uzpůsobené k ležení

Kalifornský startup Altwork nedávno představil svůj první produkt a my vám garantujeme, že z něj budete taky nadšení. Jedná se totiž o pracovní stanici se stolem a počítačem, ale hlavně pohodlným křeslem na ležení.

Selfie už jsou out, muži fotí ballfie

Ano, je to přesně to, co si myslíte. Muži po celém světě si teď fotí koule. Podmínkou je, že je musíte vyblejsknout před nějakou krásnou scenérií. Takže pamatujte na to, až jednou narazíte na dechberoucí pohled, stáhněte kalhoty a foťte.

Nahoru