Měsíc: Září 2015

YouTube nabídne speciální verzi bez reklam

Všudypřítomná reklama znepříjemňuje surfování po internetu. Dokonce návštěvníci sítě YouTube jsou otrávení z video reklam, které se objevují na začátku či uprostřed sledovaného videa. YouTube si však uvědomuje, že každodenním návštěvníkům reklamy překáží, a proto za měsíc spouští novou službu, která reklamy odstraní. Nicméně verze bez reklam nebude zdarma.

5 nejúžasnějších CEO světa

Když se většiny zaměstnanců zeptáme na jejich šéfa, většinou se nám dostane spíše negativní odpovědi. Ano, většinou jsou šéfové vnímáni jako idioti, kteří si vymýšlí hlouposti a práce svých zaměstnanců si neváží. Jsou ale i tací, co dávají zaměstnancům prostor pro kreativitu a osobní rozvoj. A ještě lépe, existují i CEO, které by snad chtěl mít jako nadřízené každý – protože jsou zkrátka cool.

VIDEO: Vědci objevili na Marsu tekoucí vodu

VIDEO: Vědci objevili na Marsu tekoucí vodu

Americká společnost NASA našla důkazy, které naznačují existenci tekoucí vody na Marsu. To, že na Marsu existuje voda, vědci ví už několik let. Nyní se však na povrchu objevily potůčky, které jsou dlouhé asi stovky metrů a široké asi pět metrů.

Jak to vypadá uvnitř falešného Apple Store

Letos poprvé byly nejnovější iPhone v Číně dostupné ve stejnou dobu jako v USA. Mnoho lidí si tedy v pátek vyzvedlo svůj nový iPhone v oficiální prodejně. Ostatní si jej pravděpodobně koupí v jedné z mnoha falešných Apple prodejen, které se nachází po celé Číně.

Tisková zpráva: Umění špionáže: jak se v dějinách vyvíjelo nekrvavé válečné řemeslo

Nový seriál přibližuje osudy mistrů utajení, kteří psali dějiny mezinárodní špionáže  Kanál Viasat History přináší seriál Mistři špioni, který přibližuje dějiny mezinárodní špionáže s využitím realistických dobových rekonstrukcí, vyprávění bývalých…

8. října proběhne v Brně první B2B Marketing & Sales konference

Na Mendelově univerzitě v Brně v budově Q proběhne 8. října významná událost. Internetová agentura SOVA NET společně s Provozně ekonomickou fakultou MENDELU tam totiž pořádá první obchodně-marketingovou konferenci zaměřenou výhradně na B2B sektor. Nese lákavý podtitul Kde jsme ještě nebyli.

6. října startuje IT konference Svět ve finančnictví. Na co se můžeme těšit?

Využití biometrie jako metody rozpoznání osob podle jejich specifických biologických charakteristik celosvětově strmě roste a zasahuje do mnoha oblastí včetně finančnictví. Oproti tradičním způsobům autentizace (magnetické a čipové karty, PIN) jsou biometrické prvky jedinečné, obtížně duplikovatelné a především ve většině případů člověka během život neopouštějí.

Indická hudební streamingová služba Saavn roste neuvěřitelným tempem

Hudební streamingová služba Saavn roste neuvěřitelným tempem kupředu. Jen od července 2015 společnost získala 100 miliónů dolarů, což je v přepočtu zhruba 24,4 miliónu korun a má 14 miliónů aktivních uživatelů.

Kickstarter #26: Wood Kubb, miniaturní francouzský počítač ze dřeva

Jste nespokojení se vzhledem, objemností a hlučností stolního počítače? Chcete starý počítač vyměnit za nový? V takovém případě můžete sáhnout po unikátním počítači Wood Kubb, který na Kickstarteru dosáhl svého cíle. Zakladatelé projektu chtěli vybrat 45 000 $ (cca 1 125 000 Kč), což se jim podařilo.

Kickstarter #25: Kerv – První prsten pro bezkontaktní platby

Před pár dny byla na Kickstarteru spuštěna kampaň, která jako první na světě představuje prstýnek pro bezkontaktní platby. Jmenuje se Kerv, není ho třeba nabíjet ani párovat s mobilem a vypadá docela elegantně.

Samsung bojoval proti iPhonu 6s polštáři a peřinami

Trolling Applu je pro Samsung určitě zábavným koníčkem. Informovali jsme vás už o mnoha reklamách, na kterých bylo jasně vidět, že poukazují na nedostatky iPhonu. V pátek, kdy se začaly ve…

Sleduje vás někdo přes webovou kameru? Nikdy nevíte

V kanadském Torontu se odehrála událost, která vás přesvědčí, že ani s vlastním notebookem nejste v bezpečí. Slečna jménem Chelsea se dívala se svým přítelem na film na notebooku. Nicméně v pokoji je navštívila třetí osoba, o které neměli ani tušení.

Facebook opět hlásí výpadek

Máme tu pondělní večer a uživatelé největší sociální sítě opět hlásí výpadek. Facebook nás opět nechal na holičkách a vyhodil nám onu slavnou hlášku „Sorry something went wrong. We’re working on it and we’ll get it fixed as soon as we can“, kterou poslední dobou vídáme až moc často.

Nahoru