Měsíc: Květen 2015

Digiškola představuje budoucnost vyučování

Žádná tabule, křída, ani linkovaný sešit. Místo těchto pomůcek nahradily tablety a interaktivní tabule. Zpestřené a zmodernizované vyučování mají žáci na některých slovenských školách díky národnímu projektu Elektronizace vzdělávacího systému…

RECENZE: Vodafone Tab prime 6 – váš tenký společník

Nabídka Vodafonu se v květnu rozšířila o tři zařízení, která nesou logo operátora. Jde o dva smartphony a tablet, který dorazil exkluzivně i k nám do redakce. Troufáme si říct, že jsme úplně první na českém internetu, kdo měl tu čest udělat na něj recenzi. Jak to tedy dopadlo?

Tvůrce portálu Silk Road dostal doživotí

Provozovatel portálu Silk Road, na kterém se daly nakoupit i zakázané předměty a drogy, dostal doživotí. V pátek byl Ross William Ulbricht odsouzen k doživotnímu vězení bez možnosti propuštění pro vytvoření a chod Silk Road, anonymního černého trhu s drogami. Soudkyně Katherine Forrest tak Ulbrichtovi dala nejvyšší možný trest.

Co když vyčerpáte FUP? U T-Mobilu jste bez internetu, Vodafonu zaplatíte 50 korun

Všude kolem nás se to hemží novými zařízeními, která disponují technologií LTE. Také operátoři nás lákají na rychlý internet a chlubí se tím, kolik oblastí už stihli LTE připojením pokrýt. Teoreticky bychom tedy měli na mobilních zařízeních surfovat rychle a bez problémů, což je sice pravda… Ale jen do té doby, než vyčerpáte svůj FUP limit.

Horor SOMA od tvůrců Amnesie nás vyděsí v září

Několik let připravovaný sci-fi survival horor SOMA od švédského studia Frictional Games, které se proslavilo především vynikajícím titulem Amnesia z roku 2010, je podle všeho již z velké části dokončen…

RECENZE: Lenovo Vibe Z2 Pro – smartphone plný barev

Lenovo k nám na trh s mobily přišlo docela nedávno, ale se svou řadou Vibe si dokáže získat příznivce. Už jsme recenzovali Lenovo Vibe X2, který dopadl fantasticky, a stejně nadšení jsme i z Vibe Z2 Pro. Cílí na náročné uživatele, kteří si potrpí na kvalitu.

Štěpán Černoušek: Tábory na Sibiři podléhají zkáze času, proto jsme je nafotili do 3D modelu a zpřístupníme je online (2/2)

Štěpán Černoušek je předsedou sdružení Gulag.cz, jehož cílem je mimo jiné vybudování online muzea gulagu. Po absolvování již tří expedic na vzdálenou Sibiř a velmi úspěšném získání prostředků na zmíněný projekt pomocí Hithit.cz se tým může pustit do práce. Projekt online muzea gulagu slibuje 3D vizualizace jednotlivých budov sibiřských táborů, ukázky nalezených předmětů i rozhovory s mnoha pamětníky.

Skončil 15. ročník konference Data Center & Business World 2015

V Praze v prostorách hotelu NH Prague se 26. – 27. května konal již 15. ročník konference Data Center & Business World. Jedná se o konferenci o datových centrech a IT, na které jsou pravidelně představovány inovace v oblasti hardwaru a softwaru, mluví se také o zákaznických projektech a podpoře technologických a IT partnerů.

Tisková zpráva: Genderová nerovnost představuje pro firmy riziko

Asociace certifikovaných účetních (ACCA) upozorňuje na problematiku nerovnosti ve firmách jako na opravdové riziko podnikání a vyzývá ženy i muže, kteří působí ve vyšších manažerských pozicích, aby se stali mentory…

Zapier – programátorům nastanou zlé časy

Denně děláme spoustu rutinních činností. Publikujeme článek, dáme ho na Facebook. Přijde nám e-mailem faktura, stáhneme ji a uložíme na Dropbox. Zveřejníme fotku na Instagramu, chceme ji sdílet na Twitteru. Nenapadlo vás někdy, že by to šlo jednodušeji?

Tisková zpráva: 37 % společností v ČR by mohlo přijmout další zaměstnance, pokud by dlužníci spláceli své pohledávky včas

Intrum Justitia: 37 % společností v ČR by mohlo přijmout další zaměstnance, pokud by dlužníci spláceli své pohledávky včas, v Evropě má stejný postoj až 8 milionů firem  Podle každé třetí…

Nahoru