Měsíc: Leden 2015

Lukáš Pítra: Vyhledávače se umí dostat jen k části sociálních signálů a nemají zatím spolehlivý systém na rozpoznání (5/5)

O SEO koluje spousta mýtů a polopravd. A právě proto jsem si dnes k nám na Objevit pozval Lukáše Pítru z Markeťákova, aby se nám trochu o této mystické disciplíně trochu rozvyprávěl. A také,…

Číňané si již nepustí Facebook, Google ani Youtube! Země pandy zpřísňuje cenzuru!

V poslední době se s cenzurou internetu doslova roztrhl pytel. Obsah na něm regulují i světové velmoci jako například Turecko, Rusko nebo právě zmíněná Čína. Ač má nejlidnatější země světa…

PlaCla.cz prochází drobnými úpravami – všimli jste si?

Nějaký ten pátek pomáhá při nákupu a prodeji placených článků služba PlaCla, která se stále více setkává s pozitivním ohlasem. Nyní uživatelé tohoto systému mohou sledovat několik drobných úprav, které jen posouvají PlaClu na další úroveň.

Kickstarter #13: Next – Perfektní klávesnice pro iPhone

Nevyhovuje vám integrovaná klávesnice v iPhonech? Stále se vám nedaří najít tu pravou, která by splnila všechna vaše očekávání? Na Kickstarteru běží projekt Next Keyboard a myslím si, že právě tato klávesnice splní všechna vaše očekávání.

Třpytková pomsta: Vydělat na internetu je jednoduché, když máte dobrý nápad

Dneska je vlastně strašně jednoduché stát se podnikatelem. Stačí mít dobrý nápad a umět ho propagovat. Přesně to se povedlo mladému Australanovi, který vydělal za dva týdny dva miliony a pak svůj nápad prodal, aby si získané peníze mohl v klidu užívat.

OBRAZEM: 24 snubních prstenů pro zamilované geeky

OBRAZEM: 24 snubních prstenů pro zamilované geeky

Zapomeňte na Romea, Julii a všechny ty Disney princezny s jejich princi. Naše oblíbená love story je přece milostný příběh mezi Peterem Parkerem a Mary Jane Watson. Nebo Hanem a Leiou. Nebo Indiana Jones a … podle toho, kterou ženu si zrovna namlouvá.

Pavel Eichler z HitHit.cz: Ego je velký problém nejen ve crowdfundingu

HitHit je takovou českou obdobou Kickstarteru. Serveru, který pomáhá lidem splnit si svůj sen. Funguje na bázi crowdfundingu. Tedy tak, že na samotný rozjezd projektu přispívají lidé sami, neboť věří…

Apple za 3 měsíce vydělal víc, než Google v roce 2014

Když už víme, jak se Applu v posledních 3 měsících neuvěřitelně dařilo, máme tu možnost porovnat výsledky s dalšími technologickými giganty. Jak si Apple vedl oproti Samsungu se můžete dočíst zde. Další společností, se kterou se Apple může rovnat je Google. Jak titulek napovídá, Apple pomalu, ale jistě konkurenci utíká.

Pilulka.cz chce letos otevírat kamenné pobočky

Farmaceutický průmysl má na internetu nového konkurenta. Projekt Pilulka.cz, za kterým stojí bratři Kasové, vykazuje růst. Cílem pro tento rok je rozvinout síť kamenných poboček.

Staň se mistrem řádu Ing.! Po Vlkovi z Wall Street propaguje VUT buddhistický mnich

Brněnské Vysoké učení technické spustilo novou náborovou kampaň. Po zpívajícím chlapci v prestižích a protřelém panu Vlčkovi z Wall Street teď láká studenty budhistický mnich toužící po poznání.

WhatSim: SIM karta, se kterou funguje WhatsApp bez wifi a bez mobilních dat

WhatsApp má přes 700 milionů uživatelů, a tak patří k nejoblíbenějším komunikačním aplikacím. Většina lidí komunikační aplikace využívá z důvodu, že je to daleko levnější než posílat smsky (pokud tedy nemáte výhodný SMS tarif). Ale dokážete si představit, že byste k používání WhatsAppu nemuseli chytat WiFi ani platit mobilní data?

Facebook cenzuruje obrázky proroka Mohameda dva týdny poté, co tvrdil, že bojuje za svobodu projevu

Je to zhruba dva týdny, co Mark Zuckerberg hrdě hlásil #JeSuisCharlie a povídal o významu svobody projevu. Teď to ale vypadá, jako by se situace změnila. Facebook totiž začal v Turecku cenzurovat obrázky proroka Mohameda – včetně obrázků, které mají co dočinění s Charlie Hebdo.

Nahoru