Měsíc: Prosinec 2014

Kim Dotcom bude konkurovat Skypu, sází na bezpečnost

Pokud chcete být úspěšní, je nejlepší přijít s nějakým úžasným nápadem, který na světě ještě neexistuje. Jestliže se rozhodnete kopírovat něco již existujícího, musíte do toho jít s tím, že máte v rukávu nějaké eso. Něco, čím všechny dostanete. Něco velkého. A Kim Dotcom takové eso v rukávu má.

Které Android aplikace o vás sbírají nejvíce dat?

Když stahujete aplikaci z Google Play, dáváte jí oprávnění pro přístup k různým věcem, které potřebuje ke své práci. Nebo taky nepotřebuje. Jak kdy. Zamysleli jste se někdy nad tím, k čemu potřebuje třeba kalkulačka oprávnění číst vaše sms zprávy? Neměli byste vždycky jen odsouhlasit všechno, co aplikace požaduje. Občas to totiž vážně zavání něčím podezřelým.

Jak nakupovat na internetu ještě levněji: Jak fungují slevové kódy?

Nakupování na internetu je už samo o sobě levnější. Jen kdyby tam nebylo to poštovné, že? Poštovné je často dražší než samotný výrobek, který si chcete objednat, takže se vám to vyplatí jen tehdy, když objednáváte více věcí.

Kickstarter #3: Stethee – nový rozměr zdravotnictví

Kickstarter #3: Stethee – nový rozměr zdravotnictví

Kickstarter čas od času nabídne také něco chytrého v rámci zdravotnictví. Tentokrát se jedná o chytrý přístroj Stethee, díky kterému lze srdeční tep vidět, slyšet a dokonce i cítit.

Jan Laštůvka: MonkeyData přínáší především neustálou kontrolu nad businessem

Inovativní nástroj pro internetové obchody, jeden z nejoblíbenějších a zároveň nejpopulárnějších českých projektů. V logu mají opičku a skvělého člověka ve vedení, Honzu Laštůvku z projektu MonkeyData.

Microsoft zřejmě pohřbí prohlížeč Internet Explorer

Jako bývalý uživatel internetového prohlížeše Microsoft Explorer můžu s klidným srdcem říci: “Konečně!”. Microsoft totiž učinil rozhodnutí – že svůj opravdu jediněčný internetový prohlížeč, který se setkává pouze s kladnými ohlasy (ironie musí být) již do nové verze Windows 10 nezařadí.

2014: Rok Balíkonoše

Poslední dny roku 2014 jsou tady, požádali jsme proto vedoucího startupu Balíkonoš – Martina Jareše, aby shrnnul celý uplynulý rok z pohledu českého rostoucího startupu. Zároveň (než začnete číst) nezapomeňte přečíst i předešlé články ze zákulisí českého Balíkonoše.

Hodnota čínské společnosti Xiaomi? V přepočtu více než 1 bilion korun!

O čínské společnosti Xiaomi jste již jistě slyšeli. Jedná se totiž o jednu z nejrychleji rostoucích čínských firem. Jejím zaměřením jsou chytré zařízení, tedy smartphony, tablety a věci okolo toho. A velmi se jim daří. Nyní po dalším kole výběru peněz se jejich odhadovaná hodnota vyšplhala na 45 miliard dolarů, v přepočtu tedy asi na 1 bilion korun.

OBRAZEM: Kýčovité světélkující domy, které vás o Vánocích nenechaly spát

Spíše jde o americký zvyk, ale už jste se s takovými domy určitě setkali i u nás. Spousta LED světýlek, figurky sobů, Santa lezoucí do okna nebo do komína, a bezpochyby i astronomické účty za elektřinu. Bez takových domů, které vás noc co noc nenechají spát, když vám jejich světlo svítí přímo na polštář, by to snad už ani nebyly Vánoce. Podívejte se na některé z nich

Pharrell Williams a další žalují Google o miliardu dolarů

Podobně jako Facebook i další technologický gigant čelí žalobě o nemalé peníze. Skupina Global Music Rights zastupující některé významné světové hudebníky se připravuje na boj s Googlem. Tvrdí totiž, že YouTube nemá práva k asi 20 000 skladeb.

Jak se vyráběl váš iPhone: Nelidské podmínky v továrnách Apple dokázala skrytá kamera BBC

Ohýbací iPhone 6 a 6 Plus mají úspěch, takže v továrnách Apple se musí makat. Musí stíhat pokrývat poptávku. Byly prodány miliony a miliony kusů těchto zařízení, a tak je pro dodavatele docela těžké udržet krok. Jenže doplácí na to zaměstnanci výrobních továren.

Čína zablokovala službu Gmail

Gmail, největší světová emailová služba, byla v Číně po šesti měsících vládní cenzury zablokována. Od pátku se Číňané nemohou připojit na email od společnosti Google a situace se stále nemění. Pravděpodobně se jedná o prohloubení cenzury ze strany čínské vlády.

Nahoru