Měsíc: Červenec 2014

Tisková zpráva: MediaTek představuje 64-bitový chytrý mobilní telefon SoC s osmijádrovým procesorem True Octa-core(TM) LTE, který jako první na světě podporuje displeje s rozlišením 2K

Nová řada nejvýkonnějších procesorů se špičkovými multimediálními vlastnostmi určená pro zařízení s operačním systémem Android™. Firma MediaTek dnes představila 64-bitový osmijádrový procesor MT6795 s technologií True Octa-core™ LTE. Jedná se…

Chcete, aby vás Facebook platil za užívání Slingshotu?

Ne, není to vtip. Facebook opravdu nabírá uživatele, kteří by používali Slingshot a pomohli ho zlepšovat. Jedná se o tříměsíční studii. Přidáte se taky? Jak to tak vypadá, Facebook se totiž poprvé v životě obrací na své uživatele, aby mu pomohli vylepšit novou aplikaci. A ještě jim za to bude platit.

Tvůrce Flappy Bird prozradil svůj životní příběh: Proč hru tak znenadání ukončil?

Loni v dubnu si osmadvacetiletý Dong Nguyen z vietnamského Hanoje žil v klidu s rodiči. Jeho prací bylo programovat lokační zařízení pro taxíky, víkend ale strávil vytvářením mobilní hry. Chtěl, aby byla jednoduchá ale náročná – ve stylu Nintendo her, na kterých vyrůstal. Vznikl tlustý pták s velkým zobákem a očima, který musel létat mezi řadou trubek. Čím rychleji hráč ťukal na obrazovku, tím výš pták letěl. Hru nazval Flappy Bird.

Nejdivnější stránky na internetu

Jistě, všichni známe nejpopulárnější stránky na internetu, a to především proto, že je možná denně sami navštěvujeme. Ale stejně jako jsou na internetu dobré věci, špatné věci, zábavné věci, novinky a další obsah, číhá tam i spousta vyloženě divných věcí.

Filip Mikschik: Získané znalosti a zkušenosti vám nikam neutečou, což se o penězích určitě říct nedá

Založili takový startup ve startupu. StartupJobs. Projekt, který má pomoci mladým vývojářům sehnat práci v mladých firmách s globálními ambicemi. Zprvu nenápadný projekt se postupem času vyšvihnul mezi přední „pracovní portály“ u nás, jež se zaměřují čistě na IT profese. Sice se nemůže co do počtu pracovních nabídek rovnat špičkám jako Jobs.cz, ale své publikum i uživatele si již našel. Ostatně to, že na StartupJobs inzerují přední české startupy, je toho důkazem. A právě o StartupJobs si budeme dnes povídat s jeho zakladatelem Filipem Mikschikem.

Amazon prodává 3D tištěné věci, které si můžete sami navrhnout

Amazon nám představuje obrovský svět 3D tisku, ve kterém jste omezeni pouze vlastní fantazií. Podle něj je to model nakupování budoucnosti. V budoucnu bude úplně normální, když si sami přizpůsobíte nebo dokonce vymyslíte to, co si budete chtít koupit.

INZERCE: Repasovaný počítač? Ušetříte a na běžnou práci vám stačí

Svět počítačů a všeobecně techniky jde strašně rychle kupředu. Koupíte si nový počítač za spoustu peněz, ze kterého jste nadšení. Jenže po třech nebo čtyřech letech už vám přijde značně zastaralý. Je to tak, protože za tu dobu se opět mnohonásobně zvýšil výkon a přišel nový operační systém.

Tisková zpráva: PREMIER system se v prvním pololetí 2014 stal jedním z lídrů mezi českými dodavateli IS pro účetní firmy

Ryze český podnikový a ekonomický informační systém PREMIER zaznamenal v prvním pololetí letošního roku úspěchy mezi novými uživateli z řad účetních firem i živnostníků v oboru účetnictví a daňového poradenství. Od začátku letošního roku…

Nahoru