Měsíc: Prosinec 2012

Další kritická chyba objevena u prohlížeče Internet Explorer – verze 6, 7 a 8

Ve webovém prohlížeči Internet Explorer verze 6, 7 a 8 se nachází další nová kritická chyba. Na konci uplynulého týdne upozornila na tuto bezpečnostní chybu společnost FireEye, která ji identifikovala v útoku realizovaném na webových stránkách think tanku Council on Foreign Relations (www.cfr.org).
Prodej reklamy a jak vydělávat na prodeji reklamy u webu nebo online magazínu? 2. část

Prodej reklamy a jak vydělávat na prodeji reklamy u webu nebo online magazínu? 2. část

Spousta vlastníků webů neoslovuje inzerenty. Asi první zásadní chyba. Představa, že o váš web bude zájem jen tak a inzerenti vám budou chtít utrhat sami ruce, je naprosto mylná. Inzerenti se vám ozvou až v případě, že váš web bude mít nějakou historii, návštěvnost, bude se o něm mluvit atd. To nebude hned tak. Proto se je snažte oslovit.
Jak prodávat reklamu u webu, internetového magazínu, osobního blogu či dívčího blogísku

Jak prodávat reklamu u webu, internetového magazínu, osobního blogu či dívčího blogísku

Na Internetu jsou tisíce českých webů. Další stovky po Silvestru vzniknou a dalších několik stovek webů zanikne. Proč? Autory to přestane bavit spát zadarmo. Nevidí v tom nějaký hlubší smysl. Neví, jak správně monetizovat web. Nepodaří se jim sehnat kvalitní redaktory - náš případ na Objevit.cz, ale rozhodně neházím flintu do žita, jednou se to povede, vždy se to povedlo. Tento web nebude výjimka :-).
BookFinder.com – jediný vyhledávač nových i starých knížek

BookFinder.com – jediný vyhledávač nových i starých knížek

Tenhle chytrý vyhledávač nových i antikvariátních knížek ocení hlavně ti, kteří čtou v angličtině, němčině, francouzštině, italštině či španělštině – anebo si vystačí s obrázkovými publikacemi.

Infografika: Chytré telefony se pro nás staly nepostradatelnou součástí života

Studie společnosti Cisco, která zkoumala mladou produktivní populaci ve věku od 18 do 30 let zveřejnila nedávno infografiku shrnující, jak tito uživatelé využívají novodobé technologie.

Infografika: Kolik času trávíme na sociálních sítích?

Zajímá vás, kolik času ale skutečně trávíme v sociálních sítích a co při tom děláme?

Desítce nejstahovanějších filmů letošního roku vévodí film Project X

O tom, jak byly stahované jednotlivé filmy informuje ve své tradiční "ročence" vytvořené ze statistik všech největších veřejných BitTorrent trackerů server TorrentFreak, který zveřejnil také desítku nejstahovanějších filmů za letošní rok. Máte tak inspiraci k tomu, na co jít do kina :-).

Facebook RED profile – další scam pro prohlížeč Chrome

Změna pozadí u profilu na Facebooku nebylo nikdy ohlášeny a nikdy v plánech samotného Facebooku. Pokud někdo přišel s nějakým nápadem, jak pozměnit pozadí, tak se jednalo o změnu zobrazení ve vašem prohlížeči. S něčím podobným přišla naposledy znovu po 8 měsících další aplikace, která umožňovala změnu pozadí Facebooku na červenou. Jednalo se o plugin pro prohlížeč Chrome.

Znáte dvanáct čínských pravidel týkajících se Internetu?

Čínská lidová republika dnes přijala nová pravidla týkající se používání Internetu. Toto opatření řeší také ochranu identity při používání Internetu, státem nařízeného filtrování informací ale také například spamu.

Infografika: Víte, jak se vyvíjel Facebook za poslední tři roky?

Facebook prošel pozoruhodným vývojem - od neznámé sociální sítě pro studenty až po internetový fenomén spojující miliardy lidí po celém světě. Podívejte se, jak se za poslední tři roky zase Facebook změnil!

Google Docs budou poskytovat téměř všechny funkce kancelářského balíku Microsoft Office

Společnost Google plánuje ve svém webovém kancelářském balíku Google Docs podporovat 90% funkcí kancelářského balíku Microsoft Office, přičemž budou chybět zejména nejpokročilejší funkce Office. V rozhovoru pro AllThingsD to uvedl Amit Singh, šéf enterprise divize Google.
Jak správně vybrat GPS navigaci?

Jak správně vybrat GPS navigaci?

Detailní průvodce, který vám pomůže s výběrem GPS navigace do auta. V našem nákupním rádci se zaměříme na důležité parametry u autonavigací a poradíme vám, jaké další přídavné či doplňkové funkce by měla vaše navigace do auta mít.

Inzerce: Developerské projeky v Praze – Malešice, Strašnice

V Praze právě startuje projekt, který má zaručit Pražanům především cenově dostupné bydlení. Charakteristickým rysem tohoto projektu je navíc všudypřítomná zeleň. Všechny tyto stavby vzniknou na území Prahy 9 a 10 (Malešice a Strašnice). V Malešicích vznikne síť nízkoenergetických bytů Ecocity. Ve Strašnicích bude vybudována energeticky pasivní bytová vila Na Výsluní.

Štědrý den u operátorů: Češi málo volali i SMSkovali, ale MMSkovali o 106

Na Štědrý den letos lidé volali výrazně méně než loni. SMS prakticky stagnovaly, zato multimediální zprávy MMS zažily 24. prosince velký nárůst. Hovory jsou oficiálně na ústupu, na letošní Štědrý den Češi volali o téměř 12 % méně než loni. U SMS byl růst jen 0,36 procenta, zato MMS jsme poslali o třetinu více než v roce 2011.
NaviPro a Rusové opět bodují. Další skvělý webhoster na trhu. Jenom se bojí pod svou práci podepsat

NaviPro a Rusové opět bodují. Další skvělý webhoster na trhu. Jenom se bojí pod svou práci podepsat

NaviPro, pravidelný dodavatel "oblíbených obchodních sdělení" (aspoň dle reakcí uživatelů na Webtrhu), opět zahltil český internet tak jako v roce 2009. K této skvělé firmě se přidali také další čeští a ruští superpodnikatelé, kteří ukazují světu, jak se dá podnikat po česku.
Nahoru