Měsíc: Červenec 2012

Na podzim budou k dispozici první smartfony s Windows Phone 8

Společnost Microsoft oznámila klíčové partnery pro svůj nový operační systém. Jsou jimi HTC, Samsung, Nokia a Huawei. První asi na trh vyjde Samsung s modely Odyssey и Marco.
SkyDrive chrání naše dokumenty kdekoliv jsme a kdykoliv je potřebujeme

SkyDrive chrání naše dokumenty kdekoliv jsme a kdykoliv je potřebujeme

Každé internetové připojení znamená přístup k datům. Některá data jsou soukromé nebo obchodní povahy. Jejich vození v přenosných zařízeních neposkytuje dostatečnou míru bezpečnosti a komfortu. Na druhou stranu internetová úložiště mají také svá bezpečnostní omezení.
Inzerce: Zaměstnanec a společnost

Inzerce: Zaměstnanec a společnost

V České republice nebo na Slovensku po založení společnosti začne kolotoč daňových a mzdových evidencí. Přijetím zaměstnanců pro sro, akciovou společnost nebo podnikatele nastává období zvláštní a poměrně složité evidence. Do pracovních vztahů totiž zasahují nejen nároky finanční, odvody a evidence, ale také dodržování pracovního práva.

Svědek v případu Apple proti Samsungu nechce vypovídat před soudem

Shin Nishibori je designér, který připravoval Apple iPhone a jeho názory se staly ústředním tématem v případě patentového sporu se Samsungem. Právník, který zastupuje Nishiboriho řekl, že jeho klient nemá důvod se dostavit k soudnímu jednání, které začíná v pondělí v San Jose.
Google Plus: Jak funguje, jaké má funkce a co stálo za jeho založením?

Google Plus: Jak funguje, jaké má funkce a co stálo za jeho založením?

Přibližně před rokem spustila firma Google jeden ze svých mnoha projektů – sociální síť s názvem Google +. Google se již několikrát předtím pokoušel rozjet podobné projekty, ale nikdy nedosáhl takových úspěchů jako s touto sociální sítí. Google + se nestal hlavním konkurentem Facebooku...

Kritika televize NBC v sociálních sítích

Nejen Česká televize je pod plabou kritiky diváků. Na Twitteru vznikl takzvaný hashtag, který se jmenuje nbcfail. V něm se objevují kritické výroky na adresu vysílání z Olympijských her. NBC se rozhodla brát výtky vážně a snaží se na ně odpovídat.
Inzerce: Offshore společnosti a daňové úniky

Inzerce: Offshore společnosti a daňové úniky

Doba, kdy daňové úřady nevěděly nic o daňových rájích a jakoukoliv společnost z Britských panenských ostrovů braly jako běžně zdaňovanou, je nenávratně pryč. Jakmile se při finanční kontrole objeví faktura takové společnosti, ihned daňové orgány zbystří a zpřísní požadavky na dokazování oprávněnosti takové finanční transakce.

Facebook nedokáže využít příjmy z reklamy

Společnost Facebook má nyní 955 milionů aktivních uživatelů. Příjmy z reklamy činí 992 milonů dolarů, což je vzhledem k množství účtů velice málo. Proto je také ve ztrátě, která za poslední čtvrtletí činí 157 milionů dolarů.

Datové centrum vyřadilo Twitter zhruba na 2 hodiny z provozu

Porucha datových služeb znamenala, že podruhé během 5 týdnů se Twitter odmlčel. Výpadek není možné vysvětlit pomocí přetížení z vysílání Olympijských her nebo kaskádovým efektem, jako se stalo v minulém případě. Jedná se o chybu infrastruktury.
Pusťte se do pátrání po předcích a vybudujte vlastní rodokmen!

Pusťte se do pátrání po předcích a vybudujte vlastní rodokmen!

V posledních letech se stále více uživatelů internetu pouští do pátrání po svých předcích. Tento rozmach umožnily zejména různé genealogické programy a zpřístupnění řady databází, ve kterých můžete pátrat. Jedním z významných činitelů na tomto poli je stránka MyHeritage.cz a její program Family Tree Builder.

Společnost Google zavedla experimentální vysokorychlostní síť

V americkém městě Kansas City společnost Google začala instalovat velice rychlý internet. Rychlost nahrávání dosáhla 973 MB za vteřinu. Teoreticky by mohla dosáhnout 1 GB.
Aplikace pro správu emailu na Android: Které jsou nejlepší a jaké mají nedostatky?

Aplikace pro správu emailu na Android: Které jsou nejlepší a jaké mají nedostatky?

V některých situacích je velmi užitečné mít svou elektronickou poštu neustále u sebe. Díky smartphonům už nemusíte sedět jako přikovaní u počítače a čekat na důležitý email. Můžete si dělat, co se vám zlíbí, a přitom být neustále v obraze. Načítání emailů může být ale přes webový prohlížeč velice zdlouhavé...

Účastníci Olympiády nesmějí používat vlastní přístup k WiFi

Diváci, kteří mají například smartfony se schopností předávat internet dalším zařízením nebo pracující jako osobní přístupové body, nebudou moci taková zařízení během Olympijských her používat.

Facebook oznámil, že otevřel v Londýně inženýrskou kancelář

K Menlo Parku v New Yorku a Seattlu přibylo další vývojové pracoviště. Společnost má zatím 22 volných míast v nové kanceláři. Facebook má inženýry roztroušené na svých dalších četných amerických i zahraničních kancelářích, ale toto je první oficiální mezinárodní inženýrská kancelář.
Nahoru