Měsíc: Únor 2011

Na Googlu již brzy budeme moci vyhledávat profily lidí

Na Googlu již brzy budeme moci vyhledávat profily lidí

Google nabízí již spousty možností vyhledávání, od klasického, přes obrázky, videa, zprávy a další, se brzy dostane i k veřejným profilům svých uživatelů. Toto vyhledávání již existuje na adrese http://www.google.com/profiles. Je však již příliš staré a Google se jej rozhodl aktualizovat do nové podoby, která bude integrovaná do rozhraní Google.com.
Wedos má další záruku, úspěšně prošel certifikací ISO

Wedos má další záruku, úspěšně prošel certifikací ISO

Rozhovor s představiteli Wedosu nám ukázal, co vše chce tento relativně mladý hosting dokázat a jakým směrem se chce vydat. V rozhovoru si můžete přečíst, jak velké cíle si společnost stanovuje. Jeden z cílů je již naplněn, Wedos úspěšně prošel certifikací ISO, čímž garantuje větší záruku kvality svých služeb, splnění norem a pravidel certifikace a dokáže společnost vést na dobré úrovni.
xHosting.cz přebral hacknuté hostingy a sám dopadl stejně

xHosting.cz přebral hacknuté hostingy a sám dopadl stejně

Před pár dny jsme Vás informovali o nové vlastníkovi hostingu Kapusta.cz, pod který spadá i Timehosting.cz. xHosting.cz se tak stal majitelem obou hostingů a právě to se mu stalo osudným. Na podnikatelském fóru WebDeal.cz, v našich komentářích a na mnoha dalších místech se objevily zprávy o tom, že xHosting byl sám napaden a hacknut.
Firefox 4.0 Beta 5 pro Android opět zvýší rychlost

Firefox 4.0 Beta 5 pro Android opět zvýší rychlost

Systémy Android a Maemo se ve středu dočkaly v pořadí páté verze oblíbeného prohlížeče Firefox 4. Ta se od předchozí liší hlavně v získání vyšší rychlosti v mnoha činnostech, jako například v otevírání prohlížeče, načítání stránek, jejich vykreslování a posouvání a mimo jiné by se měl zrychlit i JavaScript.
Poškozené Kapusty.cz se nově ujímá xHosting.cz

Poškozené Kapusty.cz se nově ujímá xHosting.cz

Hosting Kapusta.cz se propadl do hostingových pekel. Prošel masivní ztrátou dat ze svých serverů díky útoku a bylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele. To vše a mnoho dalšího zapsalo Kapustu mezi nekvalitní služby českého internetu, mnoho zákazníků raději odešlo a hosting byl proklínán. Možná se dočkáme lepších časů...
V Google Docs Viewer otevřete 12 nových formátů

V Google Docs Viewer otevřete 12 nových formátů

Googlu skutečně nespí a pracuje na všech svých službách a projektech. Jeho další novinkou je přidání dvanácti nových formátů do Google Docs Viewer, oblíbeného internetového prohlížeče dokumentů. Google o tom informoval na svém blogu. Nově tak v tomto prohlížeči můžete otevřít například PSD z oblíbeného Photoshopu...
V Brně se bude pořádat překladatelský sprint pro Drupalisty

V Brně se bude pořádat překladatelský sprint pro Drupalisty

Redakční systém Drupal je velice oblíbený a i v Česku často používaný. Využít se dá jako systém pro webové stránky, od blogu, až po magazín a další. Jeho fanouškovská základna je rovněž poměrně široká a právě díky ní bude Brno tento měsíc hostit první sraz překladatelů modulů do tohoto systému. Dne 25. 2. 2011 se v restauraci Valhalla sejdou překladatelé...
Přichází Google Chrome 10.0.648.82 Beta

Přichází Google Chrome 10.0.648.82 Beta

Google vydal novou verzi prohlížeče Google Chrome 10.0.648.82. Tato verze má výrazně zvýšit výkon zpracování JavaScriptu, jelikož využívá šestou generaci enginu V8. Dále nabízí například speciální stránku s nastavením prohlížeče, kterou lze otevřít jako novou kartu. Nově nabízí možnost synchronizovat uložená hesla...
Nová 4-jádrová Tegra od Nvidie

Nová 4-jádrová Tegra od Nvidie

Na probíhajícím Mobile World Congress v Barceloně Nvidia představila novou generaci mobilních procesorů Tegra 3 se čtyřmi jádry. Nvidia zde v úterý také představila tablet s kódovým označením Kal-El s nespecifickou taktovací frekvencí. Představeno bylo i přehrávání videa s vysokým rozlišením, až 2560 x 1440, na externím monitoře i 2560 x 1600 bodů. Celkově označuje Nvidia výkon Tegra 3 od předešlé za pětinásobný.
WebDeal.cz, jeden z nástupců Webtrhu změnil kurz

WebDeal.cz, jeden z nástupců Webtrhu změnil kurz

Skrze náš seriál sledující nová fóra vzniklá po drastických změnách na Webtrh.cz, jsme si řekli již o několika zajímavých a nadějných "náhradách". Kromě rozhovoru se samotným majitelem Webtrhu, jsme zabrousili i třeba na Werb.cz, aukční server, kde se obchoduje se statisícy.
Sharp spouští prodej nových LED

Sharp spouští prodej nových LED

Společnost Sharp představila tento týden novou technologii LED. Podle společnosti dosahuje rekordní efektivity v třídě LED zdrojů se spotřebou okolo 25 W. Zdroj světla při spotřebě 25,9 W vyzařuje v převedení s teplotou barvy světla 3000 K až 2370 lumenů, což představuje efektivitu 91,5 lumenů na Watt. Verze s teplotou barvy světla 2700 K dosahuje 2300 lumenů. K dispozici je i model se spotřebou 14.8 W  a 1350 lumeny.
Microsoft přinesl velkou měsíční opravu, zruší 22 chyb

Microsoft přinesl velkou měsíční opravu, zruší 22 chyb

Microsoft vydal 12 aktualizací zabezpečení, které opraví 22 chyb v systému Windows, Internet Explorer a Office. Analytik má podezření, že jedna z tuctu aktualizací byla propuštěna, aby se zabránilo hackerům využití Windows 7 v soutěži Pwn2Own. Tři z 12 aktualizací byly označeny jako kritické, podle hodnocení Microsoftu.
Jak si správně nastavit Google Chrome

Jak si správně nastavit Google Chrome

Někomu tento článek nepomůže, ale někomu naopak ano. Je hodně lidí, kteří si svůj Chrome neaktualizují, neupraví a používají pouze základní verzi i když vědí, že se takhle dá pracování s Chromem pěkně zpříjemnit dle svých potřeb. Rád bych Vám v tomto článku ukázal, jak si aktualizovat Chrome, aniž by jste si ho zdlouhavě museli odinstalovat a poté zase nainstalovat, ale v novější verzi. Pokud nebudete něco vědět, neváhejte napsat do komentářů.
Vyšel nový Chrome 9

Vyšel nový Chrome 9

Po čase tady máme nový Chrome s pořadovým číslem 9. Nový Chrome má několik novinek a vychytávek. Jednou z vychytávek je, že by si měl rozumět s WebGL což je nová technologie hardwarově akcelerované 3D grafiky. WebGL je zatím málo rozšířen a bude zajímavé sledovat Chrome jestli s tím něco udělá. Hlavním konkurentem WebGL je Flash jehož vývojáři si také začínají hrát s akcelerovanou 3D grafikou.
Asus Lamborghini, rychlý externí disk

Asus Lamborghini, rychlý externí disk

Asus představil nový externí disk, který je navržen ze řady notebooků a počítačů Lamborghini. Unikátní je nejenom designem, ale i svou novou funkcí a to zazálohovat počítač nebo notebook jedním kliknutím. Uvnitř je uschován 2,5 palcový disk, který je dodáván ve dvou různých kapacitách a to 500GB nebo 750GB. Asus Lamborghini je možné koupit ze zahraničí ve dvou barevných provedení - černé a bílé. Kdy se Asus Lamborghini objeví u Nás dosud není známo.
Windows trpí vážnou bezpečnostní chybou

Windows trpí vážnou bezpečnostní chybou

Microsoft odhalil vážnou bezpečnostní trhlinu ve všech Windowsech. Chyby může útočník využít přes webový prohlížeč a spustit tak na jakýkoliv škodlivý program na cizím počítači. Bohužel náplast na tuto vážnou chybu prozatím chybí. Chyba souvisí s MHTML protokolem v internetovém prohlížeči. Útočník může tak díky vážné bezpečnostní chybě spustit speciálně upravený kód, který od pohledu vypadá jako normální internetová stránka.
Nahoru