Burger King nabízí Rebel Whopper s alternativním masem

Burger King nabízí Rebel Whopper s alternativním masem

Alternativní strava, ekologické strava, chemicky neupravovaná strava, náhražky masa… všechno tohle má v dnešní době zelenou. Stále více se rozšiřuje vegetariánství a veganství. Nicméně lidské tělo potřebuje výživu v podobě bílkovin. Bílkoviny jsou získávat z jiných zdrojů, než je maso. A právě masové alternativy, které se mohou téměř rovnat s výživovými hodnotami skutečného masa, se stále množí.

Když chceme o konzumaci alternativního masa přesvědčit veřejnost, která je zvyklá konzumovat skutečné maso, musíme jim alternativu nabídnout přímo „pod nos“. Například světový fastfood Burger King začal nabízet alternativní maso v burgeru Rebel Whopper. Předností fastfoofu, který funguje téměř 70 let je příprava masa. Maso je připravované přímo na otevřeném ohni, což je konkurenční výhodou. S příchodem alternativního masa, ale nastávají změny. Whopper s rostlinným masem se objevil na pultech v Americe, ale nyní se začne objevovat v nabídkách Burger Kingu v Evropě. A pokud se domníváte, že Česká republika si bude muset zase počkat, mýlíte se. Již nyní je Whopper s falešným masem k dispozici v 28 pobočkách Burger Kingu. V Evropě ho najdete i v dalších zemích, v Itálii, Německu, v Polsku a na Slovensku.

Alternativní maso, které Burger King používá, je vyráběno v Nizozemí, výrobcem je Vegetarien Butcher. Tento výrobce dodává jen pro Evropu. V Americe je maso vyráběno firmou Impossible Foods, nicméně ta používá geneticky modifikované potraviny, tudíž jo dle evropských směrnic, nelze v Evropě prodávat. Nejprve musí projít testováním. V důsledku těchto nuancí ve výrobě se Whoppery rozdílně jmenují. V Americe je to Impossible Whopper a v Evropě Rebel Whopper. Složení tvoří z 79 % sójový a pšeničný protein. Při přípravě je falešné maso také připravováno na ohni, vedle skutečného masa.

Rebel Whopper nelze považovat za veganský nebo vegetariánský produkt, protože v burgeru je obsažena klasická majonéza a také je maso připravováno na stejném grilu jako klasické hovězí maso.

Zdroj, foto: ft.com

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru