Alza šetří životní prostředí: přichází s ekologickými obaly

Alza šetří životní prostředí: přichází s ekologickými obaly

Internetový obchod Alza, který je známý svým zeleným marťanem, zařadil do své nabídky ekologické obaly. Prodej ekologických sáčků je již denní praxí, ale tady se jedná o obaly.  Vyrábí je přímo Alza a označila si je svým logem. 

Alza recykluje své reklamní plachty a vyráží na trh s vyrobenými obaly. Jedná se o speciální měkké obálky na přepravu zboží. Obálky jsou vyrobeny ve spolupráci s chráněnými dílnami na Moravě. Alza se mimo jiné zaměřila i na nákupní tašky pro své zákazníky. Nyní testuje plně ekologické produkt značky Solubag. Ekologické obaly nesou název RepeteBox a do provozu se dostaly ke konci července. Znovu použitelná obálka se používá při přepravě zboží jako ochrana. Obaly tak mohou nahradit krabice a uspořit místo.

Obaly se dostávají k zákazníkům a oni je pak vracení. Alza se chlubí tím, že se doposud vrátily všechny ochranné a znovupoužitelné obaly.

Společnost jde však ještě dál. Ačkoli již řadu let nabízí zákazníkům 100% recyklovatelné tašky, nově požádala o vzorky k testu společnost Kyosun Europe s.r.o., která je hlavním distributorem tašek Solubag v České republice. Solubag je zcela ekologická varianta materiálu pocházejícího z PVA, ze kterého byla patentovanou technologií odstraněna ropná složka. Výsledný produkt je tedy bez známky jakýchkoliv plastových složek, což dokazují testy výrobce a zároveň lokální testy společnosti Kyosun Europe s.r.o.

Podle distributora jsou tašky odolné, v přírodě se rozloží už za 180 dní na složky běžné v půdě a při teplotě vody nad 85 °C se dokonce rozpustí. Chilská společnost Solubag SpA, která materiál Solubag vyvinula, získala v roce 2018 cenu za nejlepší inovaci z oblasti Latinské Ameriky a spolupracuje s firmami v Silicon Valley.

Zdroj, foto: alza.cz

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru