Zmrzlina, která se v teple nerozteče ani za hodinu

Zmrzlina, která se v teple nerozteče ani za hodinu

Zmrzlina, která se nerozteče? Ne, to není vtip. Designové studio si dalo za cíl vymyslet recept na neroztékající se zmrzlinu. Inspirace se zrodila již v období druhé světové války.

Připomíná to motiv z filmů o Harry Potterovi, nicméně jedná se o skutečnost. Tento nápad se zrodil kvůli stálému oteplování planety. Je běžné, že je v létě více než 30 stupňů Celsiovy stupnice. Téměř žádná mražená pochutina, ať už nanuk nebo zmrzlina, nevydrží déle, než 5 minut vcelku. Okamžitě se začnou roztýkat. A právě tento problém se úspěšně snažilo vyřešit jedno designové studio. Studio nese název Bompas & Parr. Zmrzlina se vydrží neroztýkat celou hodinu, avšak teplota nesmí překročit 24 stupňů Celsia. Designové studio vytvořila dvojice mužů, Sam Bompas a Harry Parr. Designové studio se proslavilo především svými uměleckými díly, které vytvářejí z želatiny.

Snímek obrazovky 2018-08-21 v 15.06.38

A kde se vzala jejich inspirace? Studio se pro inspiraci muselo vrátit v čase a to přesněji do období druhé světové války. V tomto období totiž žil jistý Geoffrey Pyke, který vytvořil obranu proti nepřítely a sice extrémně tvrdý led. V Pykově “receptu” se vyskytovalo železo, nicméně Sam a Harry si recept upravili tak, aby byl vhodný ke konzumaci. Železné piliny byly nahrazeny ovocnou složkou a zbytek samozřejmě voda. Netající nanuk obsahuje ještě další ingredience, jenže ty jsou prý firemním tajemstvím.

Snímek obrazovky 2018-08-21 v 15.06.23

První neroztékající se zmrzlina bude již zítra v Britském muzeu jídla. Pokud bude nápad úspěšný, postupem času si netající nanuk budeme moci zakoupit v obchodě.

Zdroj, text/foto: bompasandparr.com

Zajímá se o tvůrčí psaní a online marketing. Studuje marketingovou komunikaci. Ve volném čase (kterého moc není) spravuje svůj blog - bezkiki.cz. Její život by nebyl kompletní bez rodiny, přátel, smíchu, hudby a dobrého jídla.

Komentáře

Nahoru